Rozga će zbog poreza tužiti državu Strasbourgu

3.8.2012.
7:13
VOYO logo

Jeleni Rozgi narušena su ljudska prava, tvrdi njezin odvjetnik Damir Pokupec. Kaže da su informacije koje su proteklih mjeseci objavljene u medijima, da je pjevačica Republici Hrvatskoj dužna pola milijuna kuna, baš kao i napisi da se nije odazivala na poziv Porezne uprave kako bi objasnila nerazmjer između prihoda i imovine, netočni i neutemeljeni.

Podsjeća i da njegova stranka nije na popisu poreznih dužnika što ga je ovaj tjedan objavilo Ministarstvo financija. Zbog nastale će štete njegov odvjetnički ured, najavljuje, tužiti sve medije koji odbiju objaviti ispravak netočnih navoda, a zaštitu zbog blaćenja nedužne plavuše potražit će i na Sudu za ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Trenutačno ispitujemo u kojem su stupnju povrijeđena ljudska prava Jelene Rozge time što su mediji tijekom više mjeseci objavljivali neutemeljene i netočne informacije da je ona državi dužna porez. Zbog toga na nju traje medijski pritisak u medijskom prostoru u kojem ona radi i o kojem ovisi njezina poslovna karijera, njezin uspjeh i egzistencija'', kaže odvjetnik Pokupec za Jutarnji list.

''Uz to, ako to bude potrebno, obratit ćemo se domaćim i inozemnim institucijama za zaštitu ljudskih prava. Iskoristit ćemo sve zakonom predviđene mjere da zaštitimo ljudska prava Jelene Rozge'', najavljuje Rozgin odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo