ROJS PRIZNAO DA JE HTIO 'ZADAVITI ŠEKSA' PA DAO NEOČEKIVANU POHVALU: / 'Već je napravio više nego sve moje vlade u 15 godina'

Image
Foto: Pixsell

Ljubo Ćesić Rojs ne prestaje sipati hvalospjeve na račun predsjednika Republike Zorana Milanovića zbog odlikovanja postrojbama HVO-a, ali i njegova micanja s američke crne liste

4.8.2020.
20:27
Pixsell
VOYO logo

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs gostovavši na N1 televiziji biranim je riječima govorio o predsjedniku države Zoranu Milanoviću, akciji skidanja s crne liste u Sjedinjenim Američkim Državama. Usput se dotaknuo i odnosa s njim, ali i premijerom Andrejem Plenkovićem.

Rojs je istaknuo kako je 2003. stavljen na američku crnu listu na kojoj su svojedobno bili, između ostalih, Fidel Castro, Slobodan Milošević i Muamer Gaddafi. Zbog toga mu je blokirana imovina, ali i svi tekući računi, a dobio je i zabranu putovanja u SAD, Kanadu i Australiju. U Saboru mu pak o tome nisu dali govoriti. No, tračak nade se pojavio pri susretu s Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šeks, kao predsjednik kluba, mi nije htio dati da govorim o tome u Saboru. Moram priznati htio sam ga zadaviti. Ako sam član HDZ-a, zastupnik, zašto sam stavljen na listu? Obraćao sam se svima ranije, Kovaču, Pejčinović Burić i ništa. Kad sam razgovarao s tajnim službama SAD-a, oni se čude što sam na listi, kažu to vaša država mora tražiti. Kod Kolinde sam bio dva puta, to je bilo smiješno, rekla je da će Trumpu 'turit' papirić, neozbiljno, a ja bi za nju poginuo", razočarao se Rojs. Za Milanovića pak kaže:

"Već je napravio više nego sve moje vlade u zadnjih 15 godina. Moji nisu, a on jest. Pazite, ja ne mogu ništa, ne mogu se baviti politikom, ne mogu otvoriti račun, našao sam odvjetnika u Chicagu, ali tko će ga platiti...", poručio je Rojs i dodao da ga financiraju djeca i prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ROJS NAHVALIO MILANOVIĆA JER SE ZAUZEO ZA NJEGA: /

'Postavio se kao pravi državnk. A Kolinda? Nešto mi je obećala, ali onda...'

Image
ROJS NAHVALIO MILANOVIĆA JER SE ZAUZEO ZA NJEGA: /

'Postavio se kao pravi državnk. A Kolinda? Nešto mi je obećala, ali onda...'

O Srbima i Bošnjacima

Za razliku od Milanovića, ne gleda blagonaklono na dolazak u Knin potpredsjednika Vlade iz redova srpske nacionalne manjine, Borisa Miloševića. "Sad je to neki veliki korak, umjesto da se veselimo braniteljima, veselimo se njemu, a svaki dan ih je sve manje", poručio je Rojs i obrušio se na SDSS nazvavši je strankom koju je utemeljio ratni zločinac Goran Hadžić.

Poručio je i kritičarima iz Bosne i Hercegovine da pretjeruju u negodovanju zbog odlikovanja generala HVO-a Zlatana Mije Jelića: "Oni u BiH trebaju nas sve odlikovati što smo branili jer Bihać bi bio Srebrenica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićev državnički govor

Ponovno je pohvalio Milanovića nakon njegova govora prilikom dodjeljivanja Reda Nikole Šubića Zrinskog postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik. "Ovo je nakon Franje Tuđmana prvi državnički govor, sve do sada bili su govori mlakonja".

Poručio je da generali ne bi bili oslobođeni da Milanovićeva vlada nije "odrišila kesu" i platila odvjetnike, a stranka kojoj on pripada tjerala ih je kroz golgotu zbog čega je Ivu Sanadera nazvao veleizdajnikom. Unatoč tome, Rojs ostaje vjeran HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene gledaju s neba Tuđman i Šušak, ruka bi mi se osušila da zaokružim nešto osim HDZ-a", zaključio je umirovljeni general i dodao da Plenković nije loš, ali da treba pomoć jer ne može sam sve raditi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo