Rojs opet bez dozvole 'miješa malter, mota žicu'

Zadnji put na zagrebačkom Markuševcu Ljubu Ćesića Rojsa smo vidjeli s bagerom kako žlicom zahvaća vlastitu kuću. Danas, pak, ondje gradi novu. I ni za tu nema potrebne dozvole!

9.4.2010.
22:06
VOYO logo

Nakon što je je sam bagerom prije pet godina srušio jer nije imala valjane dozvole, general Ljubo Ćesić Rojs ponovno gradi svoju kuću u Markuševcu u Zagrebu!

No ni ovaj put, kao ni prije, nema potrebne dozvole. I sam to potvrđuje, ujedno pojašnjavajući da mu dozvole ne trebaju jer je kuću 2004. godine rušio zbog Ive Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeo sam ponovno graditi kuću kada je bivši premijer Ivo Sanader otišao s vlasti. On je vršio pritisak na mene i učinio mi veliku štetu. Zbog čega sam i izveo onu predstavu kada sam sjeo u bager i krenuo 'kašikom' na kuću samo da bih mu pokazao", objasnio je Rojs.

Kuću gradi, napominje, zbog pritiska obitelji koja mu nikada nije oprostila što je prethodno zdanje srušio. Ni sada mu, kaže, dozvola nije potrebna jer je zbog rušenja prije pet godina na sudu s državom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što sam rušio jer nisam morao dok traje postupak. Bila je to ishitrena reakcija", izjavio je za Večernji list umirovljeni general.

No zdanje koje danas gradi moglo bi imati istu sudbinu kao i prethodno. Potvrđuje to i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za gradnju bilo kojega stambenog objekta potrebno je imati zakonom propisanu dozvolu i dokumentaciju. Građevinska će inspekcija slijedom informacija koje ste nam dostavili obaviti nadzor na terenu", poručuju iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo