Rodbina i prijatelji se oprostili od tragično stradalog ročnika

Na posljednji počinak ispraćen je Marko Zalović, 21-godišnji ročnik koji je stradao pod kotačima tenka u srijedu na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova.

16.8.2013.
16:47
VOYO logo

Selo je bilo doslovce pod opsadom vojske, vojne policije i temeljne policije. Vojska je od četvrtka pomagala u organizaciji sprovoda, a onima koji su se opraštali od nesretnog mladića donosili su i vodu.

Na pokop je stigao i vojni vrh. Među njima i general Drago Lovrić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH. Markovi prijatelji nosili su bijele ruže, a iza lijesa koji su držali vojnici koračala je djevojka odjevena u bijelu haljinu. Na zamolbu obitelji novinari i fotoreporteri držali su se podalje od samog obreda. Služena je i sveta misa prije samog pokopa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Zalović u vojsci je bio tek od 5. srpnja. Prijavio se dragovoljno na služenje vojnog roka jer, pričaju mještani, nije mogao naći posao. U vojsku je otišao kako bi si osigurao bolje sutra. Ročnici su u Gašincima bili na taktičko-terenskoj obuci koja traje od 24. srpnja. Dva su se tenka M-84 kobnog jutra vraćala s vježbe kada je jedan od njih nekontrolirano skrenuo. Marko je tada bio u kanalu uz cestu. Preminuo je na mjestu. Bio je sin jedinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo