OTKRILA DETALJE: JOŠ JE U KOMI / Rođakinja žene koju je udario grom na plaži u Splitu: 'Srce joj je stalo na 30 minuta. Bila je sva opečena... Užas'

Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Rođakinja Britanke je za strane medije poručila kako unesrećena više nije pod sedativima, no da je još uvijek u komi

31.8.2022.
11:02
Bruno Fantulin/PIXSELL
VOYO logo

Britanska državljanka Daniella DiMambro (48), koju je prije deset dana na splitskoj plaži Kašjuni udario grom, i dalje se bori za život. Podsjetimo, ona je zajedno sa svojom 19-godišnjom kćeri i drugim turistima, bježala s plaže Kašjuni koju je zahvatilo snažno grmljavinsko nevrijeme kada ju je pogodio udar od 300 milijuna volti.

Image
BILA JE NA KUPANJU S KĆERI /

Žena koju je u Splitu udario grom još uvijek se bori za život: Ima opekline prsnog koša, stradali su i srce te živčani sustav

Image
BILA JE NA KUPANJU S KĆERI /

Žena koju je u Splitu udario grom još uvijek se bori za život: Ima opekline prsnog koša, stradali su i srce te živčani sustav

Liječnici u gradskoj bolnici KBC Split stavili su je na respirator odmah po dolasku u bolnicu te joj davali sedative istovremeno je liječeći od opeklina, ozljeda glave, ali i unutarnjih ozljeda, kako prenosi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici smatraju da se trenutno nalazi u stanju u kojem se može iz Hrvatske vratiti posebnim medicinskim letom, a zatim, nakon slijetanja, uputiti na daljnje liječenje. Njezina je rođakinja za strane medije poručila kako više nije pod sedativima, no da je još uvijek u komi te da se još ne zna kakve je sve ozljede pretrpjela.

Nahvalila splitski KBC

"Još uvijek je u teškom stanju i svi smo jako zabrinuti", rekla je te dodala kako joj je srce stalo na 30 minuta nakon udara groma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo jako zahvalni ekipi iz KBC-a Split na onome što su učinili. Bolnica je jako dobra. Sve što sad možemo jest nadati se i moliti da je sve u redu i da unutarnje ozljede nisu velike", rekla je za britanske medije te opisala što se dogodilo 20. kolovoza, kada ju je pogodio grom.

"Bila je na plaži s kćeri dok je njezin sin ostao u stanu. Vrijeme se naglo promijenilo te ju je grom udario točno u trenutku kada je odlazila s plaže. Srce joj je stalo, a život joj je spasila ekipa hitne pomoći i liječnik koji je bio u prolazu. Njezinoj kćeri nije bilo nimalo lako, budući da ne poznaje jezik, a morala je obavljati poslove s osiguravajućim društvima, bolnicom i policijom", rekla je te dodala da je kći konstantno bila uz majčin krevet na intenzivnoj njezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je opečena i sva prekrivena cjevčicama. To je jednostavno užasno", kazala je dodavši da još uvijek nitko ne zna kakav će biti ishod. Postoji mogućnost i da će joj trebati dugotrajna pomoć, odnosno da više nikada neće moći raditi.

Prošli je tjedan profesorica Sanda Stojanović Stipić, koja je sudjelovala u njenom liječenju, otkrila kako liječnici vjeruju da je munja pogodila ogrlicu koju je nosila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo