VRAĆA NAM SE YU GRUPA / Rock pioniri ovih prostora nakon 25 godina opet u Zagrebu!

Image

YU grupu osnovali su 1970. godine braća Dragi i Žika Jelić te ona od tada pa do danas slovi za jedan od najcjenjenijih rock sastava na području bivše Jugoslavije.

5.1.2015.
15:41
VOYO logo

Beogradska YU grupa, jedan od najdugovječnijih rock sastava na ovim prostorima, vraća se u Zagreb nakon više od 25 godina kako bi u Vintage Industrial Baru održao ekskluzivan koncert!

YU grupu osnovali su 1970. godine braća Dragi i Žika Jelić te ona od tada pa do danas slovi za jedan od najcjenjenijih rock sastava na području bivše Jugoslavije. Prvu pjesmu "Nona" snimili  su krajem prosinca iste godine, a objavljena singlica rasprodana je u rekordnom roku.

Između prve pjesme i prvog albuma, YU grupa je odsvirala veliki broj koncerata u državi i inozemstvu te je snimila 14 skladbi za potrebe Radio Beograda koje su kasnije objavljene na singlicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači 1973. YU grupa je posjetila London u kojem je zahvaljujući producentu CBS Recordsa, produžene ruke Columbia Recordsa, održala koncert u čuvenom klubu "The Marquee".

Koncert je osigurao bendu daljnu suradnju s tim diskografskim divom, kao i termine u studiju za snimanje demo materijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ipak se vraćaju u u Jugoslaviju kako bi u Beogradu održali veliki koncert, čime su zabetonirali visoku poziciju na tadašnjoj jugoslavenskoj rock sceni.

Zbog svega navedenog, YU grupa odustala je od karijere u Engleskoj te je odbila biti predgrupa na turneji The Allman Brothers Banda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo kasnije, bend je objavio istoimeni debi album na kojem su se nalazili hitovi "Trka", "Čudna šuma" te bluesom obojana ‘More’.

Godine 1998. isti je uvršten u knjigu "YU 100: najbolji albumi jugoslavenske i rock muzike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada do danas, YU grupa objavila je još devet albuma.

Koncert će otvoriti cijenjeni gitarist Branimir Bogunović Pif – nekadašnji član Drugog načina i Animatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena ulaznice iznosi 60 kuna (80 na ulazu), a vrijedi spomenuti kako je njihov broj ograničen.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo