Robert Pauletić postao Šibenčanin: 'Šteta što nije izabrao Osijek'

'Dragi prijatelji, obavještavan vas da se počevši od danas do 10. 7. 2015. službeno smatran građaninon Šibenika.

11.6.2013.
12:20
VOYO logo

Kako je objasnio za Šibenik.in od prošle nedjelje više se ne smatra Splićaninom zbog izbora Ive Baldasara za gradonačelnika Splita za kojeg kaže da je cijelo vrijeme rata bio u Italiji pa ne može vjerovati da su Splićani glasali za njega.

Vijest o Pauletiću koji se rado smatra intelektualcem proširila društvenim mrežama uz čuđenje što mu nije smetalo da je Gradom Splitom zadnje četiri godine vladao Željko Kerum, koji se početnog kapitala dokopao upravo u vrijeme Domovinskog rata. Nadalje neobično je i što ga nije smetalo što je Splitom prije toga vladao HDZ, koji je toliko omiljen u gradu da statuu pokojnog predsjednika te stranke moraju čuvati policajci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bili smo jedini svjedoci drame!'

"Šteta što nije izabrao Osijek, tamo se već dokazao", također je jedan od komentara na tu vijest. Naime, Pauletić je potpisan kao autor skandaloznog članka mračnog tabloida iz devedesetih, Slobodnog Tjednika Marinka Božića, o sprječavanju navodnog atentata na Branimira Glavaša kojim se jednu od žrtava ratnog zločina u Osijeku proglasilo atentatorom u pokušaju. Pauletić kaže da je on samo dao samo bilješke o događaju u dvorištu zgrade, a da je članak, tvrdi, napisao Božić. Tvrdi također da je zbog toga otišao iz ST-a.

Podsjetimo, zbog ubojstava i mučenja osječkih Srba, među ostalima Čedomira Vučkovića i Đorđa Petkovića koji su na neki način protagonisti članka potpisanog njegovim imenom "Spriječen atentat na Glavaša", koja su se događala u neposrednoj blizini Sekretarijata za narodnu obranu, hrvatske su institucije pravomoćno osudile osječkog šerifa Branimira Glavaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indigniran prisustvom Srba na hrvatskoj terasi

Svoju širokogrudnost i toleranciju pokazao je ranije u svojim nastupima u medijima i na svojoj Facebook stranici. Nedavno se, naime, na Facebooku pobunio protiv "kajkavizacije u crtićima" zazivajući bojkot crtića "Štrumpfovi". Prašinu je digao i prije pet godina tekstom usmjerenim protiv srpskih turista "Lepi naši gosti su se vratili, i to u velikom broju...".

Izazvao je time pobunu dijela urednika Slobodne Dalmacije, koji iz civilizacijskih razloga nisu htjeli sudjelovati u objavi teksta u kojemu stol sa srpskim turistima Pauletić naziva "SAO stol", u kojemu autora vrijeđa srpski govor i gdje se on i njegova supruga, isprovocirani prisustvom Srba na istoj terasi, zgražaju s pretpostavkom da bi 'oni nama komandirali, samo da uvate priliku'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo