Zviždač s carine počinje štrajk glađu pred Saborom

Deset godina je Robert Matijević, kako tvrdi, glavnom državnom odvjetniku davao niz informacija i dokaza o organiziranom kriminalu i korupciji u carinskoj upravi.

16.10.2012.
9:00
VOYO logo

Robert Matijević, bivši pomoćnik ravnatelja Carinske uprave, u utorak ujutro počinje štrajk glađu pred Saborom, s transparentom "Mladen Bajić – sabrana nedjela".

U istoimenim materijalima navodi kako je u 10 godina glavnom državnom odvjetniku predao niz informacija i dokaza o organiziranom gospodarskom kriminalitetu i korupciji, međutim, tvrdi, Bajić nije napravio ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedini slučaj organiziranog gospodarskog kriminaliteta koji je procesuiran i koji je na kraju završio pravomoćnom presudom jest krijumčarenje sirovom kavom koje je otkriveno, kako je to napisano u presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, najviše zahvaljujući upravo mojem radu i upornosti", iznosi R. Matijević i zaključuje kako smatra da ima pravo, a i obvezu, "odgovornim osobama i javnosti predočiti i dokazati 10-godišnji (NE)rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića te zatražiti njegovu trenutačnu smjenu i potom pokretanje njegove kaznene odgovornosti", piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo