susjedi neće tek tako oprostiti / Rimac za RTL Danas: 'Ovaj spin s Milanovićem je novi alternativni način izborne promidžbe'

Politički analitičar Ivan Rimac kazao je za RTL Danas kako je ovaj spin, bez obzira iz čijeg tabora došao, novi način izborne promidžbe u vremenu kada stranke nemaju novca za oglase i reklame

26.8.2016.
19:04
VOYO logo

Nakon uzavrele situacije na političkoj sceni, kampanja je još duga, a u fokusu su izjave Zorana Milanovića o susjednim zemljama. Trenutačno stanje prokomentirao je politički analitičar RTL-a Ivan Rimac.

"Kampanja kakvu imamo, koja je evidentno zatekla stranke financijski nespremne, očito traži neke nove alternativne strategije. Ovaj spin koji se dogodio s Milanovićem, bilo da je planiran u SDP-u ili je stigao iz drugog tabora, dobrodošao je da okupira medijski prostor i da se govori o Zoranu Milanovuću", kazao je Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče inozemstva, to Milanoviću ne ide u korist. No sada će on biti top tema u medijima", dodao je. 

Upitan kome više odgovara ova situacija, SDP-u ili HDZ-u, odgovorio je: "Do sada je HDZ korstio ovu temu obrane nacionalnih interesa i branitelja. Ova oštra retorika koju je Milanović izrekao je praktiči spriječio HDZ da na toj temi dalje radi kampanju. Sigurno u međunarodnim odnosima ova izjava će štetiti Hrvatskoj, a ne samo Milanoviću. Ovdje imamo inverziju pristupa kojom će SDP sigurno barem malo poremetiti standardne kanale promocije HDZ-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rimac smatra kako će Milanovićeve riječi znatno otežati odnose sa Srbijom te Bosnom i Hercegovinom.

"Odnosi Milanovića i srpskog rukovodstva ni inače nisu pretjerano dobri, još od vremena izbjegličke krize. Tada je HDZ bio u bitno boljim odnosima sa srbijanskom vladom nego Milanović. Što se tiče Bosne i Hercegovine, vjerujem da će tu biti problema. Prvo, Milanović iznosi stavove koje je Hratska napustila s Daytonskim sporazumom. Drugo, povrijedio je jedan dio stanovništva BiH koji su žrtve različitih zločina za vrijeme rata. Treće, povrijedio je političare s kojima bi trebao pregovarati. No, najlakše će mu oprostiti političari. Ove druge struje bit će teže pridobiti", naglasio je.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo