SKUP inovatorA i poduzetniKA / Rimac se za RTL prisjetio početaka: 'Nismo imali pojma što radimo. Svi smo griješili, al' najbitnije je ovo...'

"U jednom trenutku možete biti na vrhu, a već u drugom na dnu"

15.9.2019.
8:00
VOYO logo

Više od 500 developera iz cijelog svijeta i najzanimljivije teme iz programske zajednice stigle su u Tuhelj na konferenciju Dev Days.

Svoju priču o uspjehu, ali i svim preprekama na putu do cilja, pred međunarodnom publikom podijelili su hrvatski IT stručnjaci i inovatori, među njima i . 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo krenuli raditi auto u zemlji koja nikad nije radila auto, nitko od nas nije znao kako radit auto. Nismo imali pojma što radimo. Svi smo griješili i to je bilo OK, jer smo mi otvoreni oko toga. Pogriješiš, zezneš, ali i naučiš nešto iz toga. To je važno", govori za RTL Danas Mate Rimac, osnivač i direktor tvrtke Rimac Automobili.

Iako iza sebe ima vrhunska postignuća, kaže, na sve gleda kao da je tek na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo firmu izgraditi da ide sa maloserijskih proizvođača u velikoserijsku proizvodnju. Sad smo već na 600 zaposelnika, gradimo novu tvornicu. Planova je puno, ali moramo stavit auto na tržište ovaj novi. Tek smo krenuli", dodaje. 

Kreator virtualnog novca i poduzetnik koji razvija umjetnu inteligenciju poručuje - u jednom trenutku možete biti na vrhu, a već u drugom na dnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moraš zamislit da je život jedna nevjerojatna igra i pokušat s kartama koje dobiješ odigrat najbolju partiju. Ne treba se fokusirat na neuspjeh i to doživjet kao bolan ali uspješan način učenja", kaže nam Mislav Malenica, osnivač i direktor Vingda.

Slaže se i jedan od osnivača Infobipa, vodeće IT tvrtke koja je krenula kao mali startup iz Vodnjana, a danas njihova komunikacijska platforma ima sedam milijardi korisnika u više od 190 država. Kaže, zato njihova konferencija ne mora biti zanimljiva samo developerima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo jedan dan otvoriti za javnost jer su teme koje imamo i ljudi koji dolaze i naši izvana, zanimljivi i široj javnosti pa zašto da ne dođu da vide i da se družimo",
govori Izabel Jelenić, glavni tehnički direktor Infobipa.   

O budućnosti i tehnologiji na ovogodišnjoj konferenciji govorili su domaći i strani inovatori i znanstvenici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo