utjecaj korone / Rijeka - Europska prijestolnica kulture pala u sjenu koronavirusa: 59 zaposlenika dobilo otkaz

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka mora čekati bolje dane

19.4.2020.
7:50
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo


U cijeloj situaciji oko koronavirusa, pomalo smo smetnuli s uma da Hrvatska i dalje ima svoju prijestolnicu kulture. Doduše Rijeka sada mora čekati bolje dane, kao i 59 zaposlenika projekta koji su dobili otkaz.

Najteži potez

Proračunska sredstva planirana za program su smanjena, nastavit će se obavljati samo osnovne aktivnosti, a tek treba donijeti odluku koja će se od šestotinjak planiranih događanja uopće moći održati. Ljudi koji su dobili otkaz imaju mogućnost povratka kada se za to stvore uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bio vjerojatno najteži potez, koji smo svi zajedno trebali u životu napraviti, međutim, situacija je takva kakva je. Drago mi je vidjet i slutit da će se mjere oko korone olakšavati i vjerujem da će vrlo skoro biti moguće ponovno raditi kulturna događanja, možda u nekom drugom formatu, na to smo sve spremni, međutim, sad je sve u rukama Grada, Županije, Ministarstva kulture. Pitanje je procjene ključnih donositelja odluka koliko mogu i koliko misle da u ovom trenutku treba uložiti u EPK, u ljude koji ga trebaju napraviti", kazala je Emina Višnić, direktorica projekta Rijeka 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo