RIJEČANIN U DUBAIJU: / Plan je bio ostati godinu, dvije, ali posao se proširio i ostao sam puno duže nego što sam planirao

Image
Foto: Thinkstock, Sam Robinson

Albert Altarac iz Rijeke u Dubai je otišao na godinu, dvije. No, posao mu je toliko dobro išao da je ondje i ostao. Nakon 11 godina baš se i ne planira vratiti.

25.1.2016.
21:57
Thinkstock, Sam Robinson
VOYO logo

Albert Altarac (39) iz riječkog naselja Drenovica uposlenik je tvrtke iz Dubaija koja postavlja cjevovode i strukture za kompanije koje se bave crpljenjem nafte i plina. Radi kao menadžer za kadrove, a u rodni kraj navrati nekoliko puta godišnje. Alberova avantura s Dubaijem počela je prije 11 godina, piše Novi list.

"Došao sam poslom, ali mi to nije bila glavna motivacija. Želio sam se maknuti iz Rijeke, vidjeti svijeta, proživjeti neke stvari. Plan je bio ostati godinu, dvije, ali posao se proširio i ostao sam tu puno duže nego što sam planirao", priča Albert koji ne planira povratak natrag. U Dubaiju se, kaže, osjeća kao kod kuće. No, i ondje se druži s ljudima iz Hrvatske i Rijeke pa često idu zajdno na nogomet ili ronjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani dobri radnici i rade dobre poslove

Kaže da su se brojni njegovi prijatelji rasuli po svijetu kako bi pronašli posao, a da je hrvatska radna snaga u Dubaiju jako cijenjena. Riječani, kaže, dobro kotiraju u poslovima vezanim uz pomorstvo te naftu i plin i manje više svi rade dobre poslove.

"Dobri su radnici, a ovo je destinacija gdje je teško preživljavati. Nama Europljanima se teško prilagođavati nekim novim kulturama, azijskim običajima. Jednostavno smo tako odgojeni i zato se držimo zajedno", ispričao je Albert za Novi list dodajući kako su domaći vladajuća kasta i samim tim privilegirani kad je posao u pitanju. Njih slijede Amerikanci i Europljani dok je ostalo šaroliko društvo manje važno na ljestvici pa time i radi slabije plaćene poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLAVONAC SRETAN PREKO BARE: /

"S dvije plaće, čak i minimalne, ovdje se može lijepo živjeti"

Image
SLAVONAC SRETAN PREKO BARE: /

"S dvije plaće, čak i minimalne, ovdje se može lijepo živjeti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo