četvorica ‘junaka’ / Richembergh otkrio tko mu je prijetio likvidacijom: 'Vi koji ste pogonjeni ‘kršćanskom ljubavlju’, džaba ste krečili'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'I dalje ću vama i vašim mentorima redovito ići na živce. Želim vam prosvjetljenje u čovjekoljublju, mir u srcu i red u glavi'

18.1.2018.
9:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je GLAS-ov zastupnik Goran Beus Richembergh primio stotine uvreda i prijetnje smrću jer je na Facebooku za čin generala Slobodana Praljka napisao kako je samoubojstvo izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac te da vrh HDZ-a minutom šutnje za Praljka u parlamentu pokušava instrumentalizirati Hrvatski sabor, danas je na svom Facebook profilu objavio kako je dobio informaciju da je policija ušla u trag osobama koje su mu prijetile likvidacijom.

Policija je otkrila četiri osobe koje su na Facebooku prijetile zastupniku Glasa. Bit će prijavljeni, a za to kazneno djelo prijeti im tri godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neslužbeno mi je priopćeno da je policija ušla u trag četvorici ‘junaka’ koji su meni i obitelji prijetili likvidacijom. Očekuju ih prijave Državnom odvjetništvu, a za to kazneno djelo im je zapriječena kazna do 3 godine zatvora. Dakle, dragi ‘obožavatelji’, osobito vi koji ste pogonjeni ‘kršćanskom ljubavlju’, opremljeni avatarima svetačkih sličica i proustaških insignija, pripadnici ‘minken-bojne’ i koji ste mobilizirani preko opskurnih filofašističkih i klerikalnih grupa na društvenim mrežama, džaba ste krečili jer me ušutkati ne možete. I dalje ću vama i vašim mentorima redovito ići na živce. Želim vam prosvjetljenje u čovjekoljublju, mir u srcu i red u glavi”, napisao je Beus Richembergh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primio sam stotine ogavnih i primitivnih uvreda. One idu s rizicima obavljanja javne dužnosti i koliko god to bilo teško prihvatiti jer su odraz loše političke kulture spadaju u slobodu izražavanja, slobodu govora. Međutim, otvorene prijetnje smrću proslijedio sam policiji na daljnje postupanje. Oni će valjda utvrditi jesu li ozbiljne ili ne”, komentirao je ranije GLAS-ov zastupnik o prijetnjama koje je dobio.

“Ja se naravno ne bojim jer oni koji tako prijete i na takav način istupaju uglavnom su zekani, ali nije na meni da se junačim i o tome sam obavijestio policiju. To trebaju napraviti javni dužnosnici. Uvijek, jer je to kazneno djelo i mi smo dužni takve stvari prijavljivati”, kazao je zastupnik GLAS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte više:

>>Beusu Richemberghu prijete smrću: 'Izbost ću te na otvorenoj cesti majmune j...', 'Iman točno sedam metaka prvo ću ti ženu ubiti p...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo