UHVATILO GA NEVRIJEME / Ribolovcu otkazao motor na brodu, spasila ga policija: 'Ostao je smiren, ali vidjelo se da je uplašen'

Image
Foto: Vijesti.hr

Brodica ima čak dva motora. Ali glavni se smočio i nije htio upaliti

12.3.2019.
21:50
Vijesti.hr
VOYO logo

Pulska pomorska policija jučer poslijepodne u umaškom je akvatoriju, spasila je 86-godišnjeg ribolovca. Snažno nevrijeme zateklo ga je spremnog.

"On je na svu sreću imao telefon na barci i objašnjavao nam je trenutnu poziciju gdje bi se on mogao nalaziti", rekao je Dragan Medica, policijski službenik pomorske policijske službe Pula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnao se po ovom visokom hotelu i crkvenom zvoniku. Policijski radar po takvim valovima nije pokazivao sićušnu brodicu pa su ga policajci morali tražiti pogledom.

"Teško je bilo jer je barka plave boje, a to je četiri i pol metara na tim valovima i po tom nevremenu teško za vidjeti", kazao je Vedran Mijić, zapovjednik broda u postaji pomorske policije Umag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodica ima čak dva motora. Ali glavni se smočio i nije htio upaliti.

"Bio je sretan što ima još jedan motor, došao i povukao je špagu i znači na tom drugom motoru mu se razbila špaga", kazao je Medica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci su uočili crnu točku usred valova u trenutku kada je ribar podigao glavu. Potraga je trajala svega dvadeset minuta.

"Moram ga pohvaliti, znači nije ga panika uhvatila, bio je smiren šta puno nam je pomoglo kod privezivanja, bacanja konopa, ali vidjelo se da je zbunjen, da je uplašen", kazao je Mijić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valovi su bili toliko jaki da nije bilo moguće čovjeka prebaciti na gliser pa je povratak odležao u svojoj brodici. Skromni policajci kažu, samo smo radili svoj posao.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo