RESSLER O INCIDENTU S TALIJANSKIM EUROPARLAMENTARCIMA: / 'Zaštita državne granice nije reality show nego naša obaveza'

Image

Riječ je o incidentu koji se zbio 30. siječnja tijekom posjeta izaslanstva talijanskih zastupnika u Europskom parlamentu i skupine novinara iz Italije na granici između RH i BiH

2.2.2021.
13:28
VOYO logo

Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu, na Twitteru je napisao da je obavio razgovor s kolegama iz Europske pučke stranke. Oni su ga, naveo je Ressler, izvijestili o subotnjem incidentu na granici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutros sam kolege iz Europske pučke stranke informirao o još jednom pokušaju diskreditacije Hrvatske zbog politike sprječavanja nezakonitih migracija. Zaštita državne granice nije reality show, nego je naša obveza. Nitko ne smije kršiti hrvatske zakone, pa ni talijanski članovi Europskog parlamenta", objavio je Ressler na Twitteru.

Što se dogodilo na granici?

Riječ je o incidentu koji se zbio 30. siječnja tijekom posjeta izaslanstva talijanskih zastupnika u Europskom parlamentu i skupine novinara iz Italije na granici između RH i BiH. O incidentu je izvijestio talijanski portal Aavenire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri zastupnika Europarlamenta, Alessando Moretti, Pietro Bartolo, Brando Benefei i Pier Francesco Majorino došli su na granicu između BiH i RH ne bi li se uvjerili kako Hrvatska postupa prema migrantima. Hrvatska policija je to spriječila, a talijanski list je napisao da je policija europarlamentarcima blokirala put.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je u nedjelju izvijestio javnost da nikome nije dopušten ulazak u državu izvan područja graničnog prijelaza. Dodao je da je policija postupila prema zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo