ODGOVORIO NA PROZIVKE / Reljić: 'Ostojić je obični sitni lažljivac, Petrova i Grmoju nisam nikad u životu sreo'

Ne stišava se afera oko navodnog tajnog praćenja šefa Mosta nezavisnih lista Bože Petrova, točnije njegovih telefonskih poziva. Odgovorio je ministru unutarnjih poslova u odlasku koji ga je pozvao na suočavanje, a i bivši pšef tajne službe, a sada Domoljubne koalicije poziva na odgovornost ako su sumnje Most točne

7.1.2016.
19:09
VOYO logo
Image
'treba se suočiti sa saborskim odborom' /

Petrov odbio Ostojićev poziv na sučeljavanje: 'Ministar se bavi tračevima koje iznosi kao dokaze'

Image
'treba se suočiti sa saborskim odborom' /

Petrov odbio Ostojićev poziv na sučeljavanje: 'Ministar se bavi tračevima koje iznosi kao dokaze'

Iako Most tvrdi da se baš njega prisluškivalo, Božu Petrova USKOK još nije zvao na razgovor. A s Rankom Ostojićem, koji ga je zbog takvih optužbi pozvao na sučeljavanje, Petrov razgovara samo preko kamera. 

"Ja bih rekao gospodinu Ostojiću da se sučeli sa institucijama sa kojima bi on trebao razgovarati i da riješi poslove koji su trebali biti u njegovoj nadležnosti da ih riješi", izjavio je Petrov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Ostojić tvrdi da nije zloupotrijebio policijski USKOK za praćenje ili prisluškivanje Petrova u postizbornom razdoblju, direktor tvrtke koju je Most nakon izbora angažirao za brigu o svojoj sigurnosti na društvenim mrežama uvjerava kako to nije istina. 

"Napravljena je analitička obrada kontakata Bože Petrova pod nazivom POLITIČKA HOBOTNICA BOŽE PETROVA. Bez obzira što operativna akcija nije nigdje zavedena, dokument tog naziva sa grafičkim prikazom kontakata Bože Petrova je napravljen i dostavljen SDP-u na korištenje", napisao je Enimark Ponjević na Facebooku.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučajno ili ne, iste informacije i zaključak, čini se, ima i Tomislav Karamarko.

"Mislim da je moguće, apsolutno, i to se treba istražiti. I treba netko odgovarati ako je to tako. Ako nije, neću unaprijed nikoga optuživati. Postoje indicije da je bilo zloupotrebe policijskog USKOK-a, i SOA-e, i tako dalje, prema tome to se treba istražiti",  izjavio je Karamarko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Enimark Ponjević, vlasnik General Securityja, jedan je od dvojice ljudi koje je Ostojić prozvao obavještajnim podzemljem koje se koalicijom Mosta i HDZ-a vraća na političku scenu. Drugi je glavni savjetnik u Ponjevićevoj tvrtki, Smiljan Reljić, nekadašnji ravnatelj Službe za zaštitu ustavnog poretka, koji za sebe tvrdi da je danas samo obični vinar. 

"Moram kazati da je gospodin Ostojić mali, obični sitni lažljivac i da će vrijeme to sigurno pokazati. Jako je žalosno da ministar unutarnjih poslova tako zlorabi svoju poziciju kako bi dezinformirao i obanuo hrvatsku javnost. Ja osobno nikad gospodina Petrova i Grmoju nisam sreo", rekao je Reljić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali unatoč tome Reljić tvrdi da bi upravo Nikola Grmoja, koji je cijelu aferu prisluškivanje i pokrenuo, bio dobar ministar unutarnjih poslova. Grmoju ta fotelja ne zanima pa danas odjednom otkriva da se prema svemu sudeći bliži kraj suradnje Mosta sa zaštitarskom tvrtkom.

"Ugovor ističe sutra, vidjet ćemo kako će se razvijati ovi pregovori s HDZ-om i da li će biti potrebe za produženjem ugovora. Možda, ako bude potrebe i ako ti pregovori potraju. Mi na tu tvrtku ne računamo u bilo kakvim kadrovskim rješenjima, niti osjećamo bilo kakvu dužnost prema njima", rekao je Grmoja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Njihova jednomjesečna suradnja na papiru je teška ravno 1 kunu. Toliko je Most platio, a General security pristao im obaviti usluge zaštite.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo