Rekordni broj prijava za posao i plaću od 15.000 kn

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove dosad je primio 180 prijava po raspisanom javnom pozivu za članstvo u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

11.9.2012.
8:21
VOYO logo

Ovo je treći raspisani poziv za članove u Povjerenstvu otkako je usvojen sadašnji Zakon o sprečavanju sukoba. Naime, na prvi javni poziv u travnju prošle godine na poziv su se prijavile 22 osobe, a uvjetima je udovoljavalo njih 12. Budući da Sabor nije izabrao predsjednika ni članove tog Povjerenstva, jer nitko nije dobio minimalno potrebnih 77 glasova, u srpnju 2011. godine raspisan je drugi javni poziv na koji se javilo 20 osoba, a tada je uvjete ispunilo njih 19. Ni tada Sabor nije uspio izabrati Povjerenstvo, pa je 22. kolovoza ove godine Sabor raspisao javni poziv po treći put.

Ovogodišnja pomama za članstvom u Povjerenstvu najlogičnije se može objasniti ekonomskom situacijom i materijalnim uvjetima koji su zajamčeni članovima, piše Novi list. Izabrani, jedan predsjednik (mora biti pravnik po struci) i četiri člana, sljedećih pet godina će primati plaću od otprilike 15.000 kuna, a mogu biti izabrani na još pet godina. Također, Zakonom im je zajamčen povratak na radno mjesto na kojemu su bili prije nego što su postali članovi Povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Odboru za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskoga sabora kažu da će, nakon što pristignu sve prijave (dio prijava još pristiže poštom, pa je moguće da ih u konačnici bude i više od 200), provjeriti valjanost pristiglih kandidatura, nakon čega će objaviti podatke o kandidatima. To se može očekivati za desetak dana. Svi kandidati koji zadovoljavaju formalne uvjete bit će pozvani na razgovor u spomenuti Odbor, koji će potom izraditi listu kandidata za predsjednika i članove Povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo