KONKRETNE BROJKE / Rekordi u turističkoj sezoni su prošlost: Napokon je poznato kolika je srpanjska rupa

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Trenutno u Hrvatskoj dnevno boravi više od milijun gostiju

2.8.2019.
13:32
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Statistika Hrvatske turističke zajednice (HTZ) pokazala je da su turistički rekordi u top sezoni u Hrvatskoj prošlost.

Prema prvim preliminarnim podacima sustava eVisitor, u srpnju je ostvareno 4,6 milijuna dolazaka i 30,5 milijuna noćenja što je pad dolazaka za 1,2 posto te 1,5 posto manje noćenja nego lani u srpnju. Turistička godina i dalje je u blagom plusu. Od početka godine do kraja srpnja bilo je 11,5 milijuna dolazaka, što je rast od 3,5 posto, te 56,8 mil. noćenja što je rast od 1 posto u odnosu na lani, javlja Poslovni dnevnik.

Iz HTZ-a poručuju da je u srpnju zabilježen rast domaćih gostiju od šest posto u dolascima i noćenjima te rast prometa s nama iznimno važnih emitivnih tržišta poput Italije (+3 %), Francuske (+9 %), Španjolske (+11 %), Slovenije (+1 %), Velike Britanije (+5 %), Švicarske (+2 %), ali i s tržišta Rusije (+3 %), Ukrajine (+34 %), SAD-a (+7 %), Kine (+23 %) ili pak Južne Koreje (+9 %).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rast prometa u srpnju zabilježio je hotelski smještaj (+1 %), ali i destinacije poput Dubrovnika (+2), Splita (+1 %), Zadra (+2 %), Novalje (+3 %) ili Rijeke (+8 %). Trenutno u Hrvatskoj dnevno boravi više od milijun gostiju, očekujemo dobar kolovoz, a odlične najave imamo za rujan i listopad što nam daje optimizam da ćemo ovu turističku godinu zaključiti na razini rekordne prošlogodišnje.

Također, i ovom prigodom posebno napominjemo da su na kraju turističke godine uvijek najvažniji ostvareni financijski rezultati, a oni nam u ovom trenutku idu u prilog, kaže Kristjan Staničić, direktor HTZ-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo