Rekorder: Odalović nakupio čak osam funkcija

Dodao nove pozicije u Službenom glasniku i na Prištinskom univerzitetu

11.6.2013.
9:57
VOYO logo

Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović imenovan je za predsednika nadzornog odbora JP “Službeni glasnik”, čime je postao rekorder po broju funkcija u Srbiji. Uz ove dve, Odalović obavlja još šest funkcija, navodi Blic.

Vlada je za samo nedelju dana Odalovića imenovala na dve nove funkcije. Osim funkcije u “Službenom glasniku”, Odalović je postao i član Saveta Univerziteta u Prištini. On je predsednik komisije za imenovanje, koja će raspisivati konkurse i birati direktore svih javnih preduzeća, iako u zakonu stoji da na to mesto ne sme da bude postavljeno već “imenovano lice u državnoj upravi”. Odalović je i potpredsednik Odbora za implementaciju Briselskog sporazuma. Prema imovinskoj karti, ovaj socijalista sedi u još četiri fotelje. Predsednik je komisije za nestale i kidnapovane i na ime toga mesečno zarađuje oko 57.000 dinara, dok za posao zamenika sekretara u RIK-u dobija još 39.000 dinara. Kao generalni sekretar Vlade zarađuje 103.000 dinara, a odrekao se plate rukovodica radne grupe za nestala lica u okviru dijaloga Beograda i Prištine. U Agenciji za borbu protiv korupcije Blicu je potvrđeno da je Odalović agenciji podneo zahtev za davanje saglasnosti za obavljanje novih funkcija u „Službenom glasniku“ i na Prištinskom univerzitetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svemoguć kadar?

Po broju funkcija, uz Odalovića prednjače još dvojica socijalista - Dušan Bajatović i Živorad Smiljanić.

Na listi političara sa velikim brojem funkcija je i Meho Omerović iz SDP. Osim što je poslanik u Skupštini Srbije, Omerović je predsednik UO PTT, predsednik Skupštine akcionara Poštanske štedionice i član komisije za rehabilitaciono obeštećenje. Za sve ove funkcije on prima i nadoknadu, pa njegova mesečna zarada iznosi blizu 320.000 dinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji član SRS, a sada funkcioner SNS Aleksandar Martinović je predsednik UO Agencije za privatizaciju, predsednik nadzornog odbora “Galenike” i odbornik u Rumi.

Jelisaveta Vasilić iz Saveta za borbu protiv korupcije kaže za Blic da očigledno nema leka protiv gomilanja funkcija koje povećavaju podložnost korupciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo