Nastavlja se borba / Reklama je uklonjena, ali Solinjani ne misle stati: 'Učinit ćemo sve da ne dođe do otvaranja kockarnice'

Broj maloljetnika koji kockaju raste iz godine u godinu, a Solinjanima je zaštita djece svima na prvom mjestu

18.9.2020.
20:00
VOYO logo

U Solinu su odlučno rekli ne kockarnici u blizini škole. Otpor roditelja protiv otvaranja automat kluba nastavio se jutros u školskom dvorištu.

Iako je sve prema pravilima, uz njih su i škola i Županija, a gradonačelnik Solina upozorava da je žalosno što se pri izdavanju dozvola lokalne jedinice ne pita za mišljenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje automat kluba pored osnovne škole u Solinu ne prestaje zgražati roditelje.

"Zabrinjava me što se, naime, oko tih automat klubova i danju i noću skupljaju raznorazne osobe, nikad ne znaš što može izbiti iz toga. Nas kao roditelje je strah i bit će nas strah poslati tu djecu da se slobodno igraju i da imaju bezbrižno djetinjstvo", požalila se Mia Aužina majka učenice Osnovne škole don Lovre Katića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se digli na noge, reklama automat kluba ekspresno je uklonjena.

Image
Pobuna u Solinu! /

Roditelji ne žele automat klub pored škole: 'Prikupljat ćemo potpise za peticiju i organizirati prosvjed'

Image
Pobuna u Solinu! /

Roditelji ne žele automat klub pored škole: 'Prikupljat ćemo potpise za peticiju i organizirati prosvjed'

Iz uprave automat kluba potvrdili su za RTL Danas kako je zamjena reklama čin njihove dobre volje. Istaknuli su još jednom kako su sve radili po zakonu te dodali kako ih još uvijek nitko nije kontaktirao o ovom pitanju; ni roditelji, ni škola, ni Grad, ni Županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva financija nam kažu kako je automat klub dozvolu za rad dobio prije stupanja na snagu izmjene zakona pa nisu u mogućnosti retroaktivno postupati.

"Tražimo od nadležnih da propitaju odluke te u slučaju, da postoji ikakva mogućnost da se pronađe način i da se ovaj automat klub izmjesti s ove lokacije", kazao je pročelnik za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kivan sam na neki način i na Ministarstvo i na poreznu upravu jer i u ovim izmjenama pravilnika, trebalo je jasno naznačiti, upravo zbog ovih situacija da se traži i prethodno mišljenje jedinica lokalne samouprave", izjavio je gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

Solinjani ne misle stati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kao roditelji ćemo napraviti sve što je u našoj moći, što je u okviru zakona, sve što nam srce kaže da napravimo ćemo napraviti da se ovaj casino odavde makne", kazao je Ivan Matijević, predsjednik Vijeća roditelja.

"Mi pozivamo da se ograniči broj automat klubova. Ako se može ograničiti broj ljekarni, broj javnih bilježnika, zašto se ne bi ograničila broj automat klubova?", pita se Goran Milavić, otac troje učenika Osnovne škole don Lovre Katića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj maloljetnika koji kockaju raste iz godine u godinu, a tim ljudima je zaštita djece na prvom mjestu.

"Treba biti i briga društva da svi zajedno radimo na preventivnim aktivnostima i osvješćivanju i razvoju stava da je klađenje i kockanje potpuno neprihvatljiva aktivnost", smatra Anđelka Slavić, ravnateljica Osnovne škole don Lovre Katića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga ipak očekuju pomoć nadležnih i premještanje automat kluba iz blizine škole.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike