REINER O ISTANBULSKOJ KONVENCIJI: / 'Nema nikakve stranačke stege u HDZ-u, glasat ću za konvenciju'

Image

'Jasno je da će Hrvatska ostati pri svojim ustavnim odredbama, primjerice, o tome da je brak zajednica žene i muškarca, i svim tekovinama naše tradicije i kulture koje su izražene kroz Ustav.

22.3.2018.
15:18
VOYO logo

Potpredsjednik Sabora HDZ-ov Željko Reiner u četvrtak je u povodu upućivanja ratifikacije Istanbulske konvencije u saborsku proceduru ustvrdio da u "HDZ nije uvedena nikakva stranačka stega".

'Ne vidim problem u tome da netko iznosi svoje mišljenje'

HDZ je demokratska stranka, svatko ima pravo iznositi svoje mišljenje i stavove i ne vidim u tome nikakav problem, rekao je Reiner. "HDZ jest dijelom i demokršćanska stranka i zastupa demokršćanske stavove, a i osobno sam uvijek te stavove zastupao. Posebice sada, nakon što je Vlada usvojila interpretativnu izjavu u kojoj se vrlo jasno kaže da se usvajanjem Istanbulske konvencije u Hrvatskoj neće uvoditi rodna ideologija ni u pravosudni niti u odgojno-obrazovni sustav", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jasno je rečeno da neće biti onoga čega su se mnogi bojali'

Jasno je da će Hrvatska ostati pri svojim ustavnim odredbama, primjerice, o tome da je brak zajednica žene i muškarca, i svim tekovinama naše tradicije i kulture koje su izražene kroz Ustav. Time je vrlo jasno određen smjer na koji će se ta Konvencija provoditi, pojašnjava potpredsjednik Sabora. "Interpretativna izjava je integralni dio Konvencije, a kada se usvoji u Saboru onda će se odrediti na koji će način Hrvatska to primjenjivati. Vrlo je jasno rečeno da ono čega su se mnogi pribojavali neće biti i ja ću glasati za Istanbulsku konvenciju", poručio je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo