hdz o metodama pregovaranja / Reiner: 'Idealno bi bilo da Orešković sam otiđe, u četvrtak ćemo glasovati o njegovom opozivu'

Željko Reiner istaknuo je kako bi najbolji scenarij bio da Tihomir Orešković sam podnese ostavku

13.6.2016.
19:07
VOYO logo

Željko Reiner gostujući u RTL-u Danas izjavio je kako će se o opozivu premijera Tihomira Oreškovića glasovati u Saboru u četvrtak.

Image
jednoglasne odluke /

HDZ: 'Zdravko Marić je kandidat za mandatara nove vlade, Orešković je samo tehnički premijer'

Image
jednoglasne odluke /

HDZ: 'Zdravko Marić je kandidat za mandatara nove vlade, Orešković je samo tehnički premijer'

"Idealno bi bilo da gospodin Orešković sam podnese ostavku jer je izgubio povjerenje onih koji su ga stavili na to mjesto, a to je HDZ. Znate da je i Tomislav Karamarko najavio mogućnost svoje ostavke, gospodin Petrov je to i ranije ponudio. Prema tome, ako je to najbolja solucija da sva trojica otiđu, a vjerojatno jest, ne vidim zašto gospodin Orešković ne bi sam podnio ostavku", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak će najvjerojatnije Sabor glasovati o opozivu premijera Tihomira Oreškovića.

"Predsjedništvo HDZ-a je prošlo u vrlo dobrom raspoloženju i tonu. Gospodin Marić jednoglasno je podržan za kandidata za novog mandatara", komentirao je današnju sjednicu Predsjedništva HDZ-a, održanu u hotelu Panorama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raspravljali smo o načinima pregovaranja oko nove većine. HDZ je četiri godine radio na svom programu i ima svoj program, koji se zbog ovih okolnosti tek počeo ostvarivati ili se nije počeo ostvarivati. Nama je stalo da se stvori takva vlada koja će ostvarivati taj program. Svi oni koji žele ostvariti naš program, dobrodošli su", dodao je. 

Iz SDP-a optužili su Reinera za grubo kršenje zakona i prekoračenje ovlasti jer je na dnevni red plenarne sjednice odbio uvrstiti njihov prijedlog osnivanja istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica vezanih uz postupanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović oko navodnih nezakonitosti u radu Sigurnosno-obavještajne agencije. Međutim, Reiner tvrdi da prijedlog nije usklađen s odredbama saborskog Poslovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz formalnih razloga je prijedlog vraćen na doradu", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo