volonterski projekt / Refugee Phrasebook: uključi se u stvaranje priručnika i pomaži izbjeglicama na šest jezika!

Image
Foto: RefugeePhrasebook

Refugee Phrasebook je riječnik faza koji olakšava komunikaciju između izbjeglica, volontera, policajaca i svih ostalih koji na bilo koji način pomažu u rješavanju izbjegličke krize. Uključi se i ti u ovaj hvale vrijedan volonterski projekt

18.9.2015.
16:20
RefugeePhrasebook
VOYO logo

Refugee Phrasebook je šestojezični priručnik, odnosno rječnik najčešće korištenih fraza koji se na granici dijeli izbjeglicama kako bi se što lakše mogli sporazumjeti s lokalnim stanovništvom, policijom i vojskom te volonterima i volonterkama. Ova hvalevrijedna ideja je uistinu zaživjela i uvelike olakšava komunikaciju svima - od izbjeglica preko volontera i humanitaraca do policije i vojske. 

Cijeli rječnik fraza volonterski je projekt koji je započeo u Berlinu, a proširio se diljem svijeta. Ta volonterska grupa danas broji preko 150 ljudi, a radi se na 28 jezika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Phrasebook je za korištenje zamišljen na sljedeći način: jezici su podijeljeni u tablici, a osoba koja se pokušava sporazumjeti pronalazi u tablici prijevod riječi koje želi reći u jeziku zemlje domaćina. Na nju može uprijeti prstom i na takav način prenijeti svoju poruku", pojasnila je Vlasta Paulić, jedna od osoba iz Hrvatske koja se uključila u izradu RefugeePhrasebooka za Libelu.

Svi oni koji žele pomoći mogu isprintati priručnik i odnijeti ga u Vinatage Industrial Bar (Savska cesta 160) od 18 do 21 sat, te će on biti dostavljen izbjeglicama i ljudima na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Refugee Phrasebook možete preuzetiOVDJE! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo