BERNARDIĆ: / 'Očito postoji neka jaka veza između Plenkovića i Marića, mnogo jača od nacionalnih interesa i samog HDZ-a'

Image
Foto: N1/Screenshot
27.4.2017.
13:49
N1/Screenshot
VOYO logo

Nakon što je premijer Plenković održao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je iznio razloge zbog kojih ministri Mosta ne mogu više biti u njegovoj Vladi, rekavši da 'ministri koji nisu u stanju dati potporu svojem kolegi, ne mogu biti članovi njegove Vlade', javnosti se odlučio obratiti i predsjednik SDP-a, Davor Bernardić.

'Podsjećam da je ministar Zdavko Marić bio Karamarkov kandidat za mandatara, a očito je da postoji jaka sila koja veže Plenkovića i Marića i ta interna veza mnogo je jača od nacionalnih interesa i od samoga HDZ-a. Plenković danas brani neobranjivo i ide protiv onih koji su jedini razumski digli ruku. SDP inzistira na raspravi o izglasavanju povjerenja Mariću jer Hrvatska ne može funkcionirati bez ministra unutarnjih poslova, osobito u ovoj situaciji gdje su nam granice gotovo blokirane', rekao je Bernardić te dodao kako je SDP dva puta spašavao Hrvatsku, te je spreman to učiniti i treći put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jedino tko može dati stabilnost Hrvatskoj su njeni građani. Što se tiče preslagivanja, sam predsjednik Vlade mora pokazati ima li parlamentarnu većinu. Ako je nema, treba raspisati nove izbore. SDP neće sudjelovati u preslagivanju Vlade', poručio je.

Ponovio je kako je SDP u svakom trenutku spreman preuzeti odgovornost za Hrvatsku te kako u SDP-u razmišljaju o davanju nepovjerenja cijeloj Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naša je poruka pokažite parlamentarnu većinu ili raspišite nove izbore. Hrvatska ne smije biti taocem jednog čovjeka. Ja sam prije pet mjeseci pozivao Plenkovića na dijalog, a sada pozivati na dijalog i vladu nacionalnog jedinstva je jednostavno licemjerno', poručio je Bernardić te dodao kako je u ovom trenutku u kojem je očito da nema povjerenje u Vladu i nema političke stabilnosti izuzetno važno da se izglasavanje povjerenja ministru Mariću što prije stavi na dnevni red.

Plenković se obrušio na oporbu

Što je premijer Plenković poručio na izvanrednoj press konferenciji pročitajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ: /

'Most je danas prešao granicu, mogao sam povući samo jedan potez! Ova Vlada ide dalje... S kim? Vidjet ćete'

Image
PLENKOVIĆ: /

'Most je danas prešao granicu, mogao sam povući samo jedan potez! Ova Vlada ide dalje... S kim? Vidjet ćete'

Podsjećamo, premijer Andrej Plenković smijenio je trojicu Mostovih ministara zato jer su odbili podržati ministra financija Zdravka Marića. Zahtjev za razrješenjem podnio je protiv ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, ministra pravosuđa Ante Šprlje i ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića.

Govoreći o nepravilnostima u financijskim izvješćima u Agrokoru, za koje je prozivan ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Vlade na današnjoj je sjednici kazao kako je po tom pitanju 'politika Vlade jasna i odlučna'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako lažiranja informacija u izvještajima koncerna Agrokor ni na koji način nisu povezana s radom ministra financija u Vladi Republike Hrvatske.

'Naš stav je da odbacujemo kritike oporbe, osobito predvođene onom strankom čiji se doprinos rješavanju ovoga problema svodi na selfije i promoviranje kiseloga zelja. Vlada se nikada ne bi upustila u političke, jeftine, politikantske aktivnosti, koje nimalo ne pridonose kredibilitetu stranke o kojoj je riječ, a niti pridonose rješavanju problema s kojim je Vlada suočena', rekao je Plenković na sjednici Vlade, na kojoj je zatražio i razrješenje trojice Mostovih ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike