'zadnja prilika' / Razgovarali smo s legendarnim Pythonovcem Johnom Cleeseom: 'Plješću mi zbog toga što sam još uvijek u stanju disati'

U petak i u nedjelju u dvorani Vatroslav Lisinski imat će svoj stand up nastup ironično nazvan - 'Zadnja prilika da me vidite prije nego umrem'

13.6.2018.
22:27
VOYO logo

Hrvatska se ponekad doista čini kao zemlja iz legendarnog satiričnog serijala "Leteći Cirkus Monty Pythona". Sjećate se one genijalne epizode sa "Ministarstvom Glupog hoda" - kod nas svako ministarstvo izgleda kao ministarstvo glupog hoda.  Zato u ovu najsmješniju zemlju na svijetu po inspiraciju dolazi najslavniji i najsmješniji Monty Pythonovac - legendarni John Cleese. 

Telefonski intervju. Da su se Monty Pythonovci telefonski javljali u program BBC-ja sa svojim skečevima, ne bi dogurali dalje od prve epizode. Zato sam si htio olakšati i barem se pretvarati da je legenda s kojom razgovaram tu pored mene, a ne u hotelu u Frankfurtu s papučama na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam htio propustiti posljednju šansu da Cleesea barem čujem prije nego što umre i da ga, kako je i sam rekao, pitam što god želim.

Prije svega, zanimalo me kako je to biti stari prdonja. "Jedini problem je u tome što vam tijelo više ne radi kao prije. Ali svakako se više ne brinem toliko. Vidim da većina stvari nisu važne, samo mali dio njih je važan. Sad želim kupiti mjesto s hladom u kojem mogu čavrljati sa svojom ženom i igrati se s mačkom. To je trenutno vrhunac moje ambicije i vjerojatno sam godinu dana udaljen od toga", kazao je Cleese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako bi se dalo pretpostaviti da mu je naporno stalno biti na turneji, Cleese tvrdi kako mu je savršeno ugodno. "To radim zato jer je to jako ugodan način za zaraditi novac. Kad sam se razveo, ostao sam bez novca. Morao sam raditi, a turneje su lijep način za to", kazao je, pa me je zanimalo znači li to da će hrvatska publika plaćati njegov razvod.

"Kad sam jednom bio u Norveškoj, jedan čovjek iz publike je predložio javnu zahvalu mojoj bivšoj ženi jer bez nje ne bih došao u njihov grad", kazao je Cleese. Britanska šestorka Monty Python i pedeset godina od osnutka i dalje se smatra nečim najduhovitijim što je svijet vidio. No, legendarni brkonja John Cleese i poslije je nastavio uspješnu karijeru, a sad nastupa sa svojim privatnim šouom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li vam sad lakše? Živuća ste legenda i dobijete pljesak čim stanete na pozornicu. Dogodi li se ikad da dobijete ovacije čak i ako publici poslužite podgrijanu juhu?

"Kritika moje komedije ne postaje nježnija kako godine odmiču. A ako ste stvorili toliko neprijetelja kao ja, a ponosan sam na to što su mi britanski novinari neprijatelji, teško da ikad u Britaniji dobijem dobre kritike. Srećom, pa se to ne odnosi na ostatak svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također mi plješću zbog toga što sam još uvijek u stanju disati, što je također lijepo", kazao je Cleese.

A kakvu reakciju očekuje od hrvatske publike? "Mislim da će me obožavati. Pokušat će mi barem dotaknuti rukav i tražit će moj blagoslov i da im dam vječni život, što mogu učiniti do neke mjere", kazao je legendarni Pythonovac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo