Odlične vijesti / Razdvojene sijamske blizanke uskoro idu doma: 'Napreduju kao da su se najele germe i jako su dobro'

Image
Foto: RTL DIREKT

Podsjetimo, Valentina i Kristina dijelile su jetra i crijeva i bile spojene donjim dijelom prsnog koša

10.6.2019.
16:16
RTL DIREKT
VOYO logo

"Kika i Tina napreduju kao da su se najele germe i doista su jako dobro. Mislim da su u tjedan dana dobile oko 300 grama i teške su gotovo 4,5 kilograma", rekla je Marija Tambolaš (25), majka uspješno razdvojenih blizanki za 24sata. 

Djevojčice su još uvijek na oporavku u KBC-u Rebru, a slijedi im još korekcija na dijelu tijela gdje su razdovjene. Kad prođu još taj estetski zahtjev, krenut će doma u Viroviticu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo ih osim roditelja Petra i Marije, iščekuju sestra Maja (6) i brat Ivan (4). U posjet blizankama idu svaki drugi dan, a na ostale dane uređuju kuću u Bušetini, predgrađu Virovitice. Na renovaciji užurbano rade jer se dan izlaska blizanki iz bolnice bliži. U početku će sva djeca spavati u istoj sobi, a Kika i Tina su već dobile krevetiće u kojima će spavati. To im je poklonila glavna sestra Ana s Rebra

"Osoblje s Rebra je divno, odnose se prema nama poput najbližih rođaka", rekla je Marija za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pogledajte nove fotografije s operacije sijamskih blizanki!

Image

Pogledajte nove fotografije s operacije sijamskih blizanki!

Podsjetimo, Valentina i Kristina dijelile su jetra i crijeva i bile spojene donjim dijelom prsnog koša. Povijesnom operacijom koja je trajala punih 15 sati djevojčice su uspješno razdvojene.

Pripreme za operaciju trajale su mjesec i pol, iako su, kažu liječnici, potrebna 4 mjeseca priprema kako bi šanse za preživljavanje sijamskih blizanaca bila 80 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo