demantirali glasine / Razbijena ograda na groblju u Cvetlinu - policija demantira Općinu: 'Nema sumnje na migrante'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Iz Općine Bednja danas su priopćili da je oštećena ograda uznemirila jutros mještane sela Cvetlin

7.11.2018.
16:44
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Policijska uprava varaždinska priopćila je u srijedu poslijepodne da su službenici granične policije postaje Varaždin u noći s utorka na srijedu uočili oštećenje ograde groblja u Cvetlinu te naveli da se traga za napoznatim počiniteljem. U priopćenja iz Općine u kojemu se navodi pretpostavka da se radi o migrantima napominju da nije zabilježen povećan broj nezakonitih prelazaka državne granice na tom području.

U policijskom se priopćenju navodi da je na mjestu događaja obavljen očevid kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj prerezao pletivu žičanu ogradu na groblju i polegnuo je prema tlu, da se materijalna šteta procjenjuje na stotinjak kuna te da policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također napominjemo da policijski službenici nisu evidentirali nijednu krađu ili provalu koja bi ukazivala na nezakonite migrante," stoji u priopćenju.

"Policijska uprava varaždinska ne bilježi povećan broj nezakonitih prelazaka državne granice na području Cvetlina i Jamna, no usprkos tomu granična policija pokriva područje uz državnu granicu, kao i na svim ostalim prilaznim pravcima“, stoji u priopćenju i navodi se podatak da je na tom području unazad dva mjeseca evidentirano 10 osoba u nezakonitom prelasku i da su procesuirane prema odredbama Zakona o strancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz varaždinske policije dodaju i da policijski službenici, posebno granična policija, pojačano djeluju uz državnu granicu s ciljem što veće sigurnosti svih građana i zaštite njihove imovine. Građane podsjećaju da se za svako sumnjivo ponašanje mogu obratiti policiji.

Iz Općine Bednja danas su priopćili da je oštećena ograda uznemirila jutros mještane sela Cvetlin i da se pretpostavlja da su to učinili migranti koji pokušavaju prijeći hrvatsko-slovensku granicu. Iako znaju da ilegalna migrantska ruta prema Sloveniji prolazi kroz Cvetlin i Jamno i iako nitko nema ništa protiv migranata, stanovnike brine  sigurnosni aspekt, stoji u tom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo