moguće velike štete / Ravnateljstvo civilne zaštite: Pripremite se! Stiže grmljavina, pijavice, tuča, bujice...

Image
Foto: Bruno Fantulin/Pixsell

Moguća su i oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, kao i prekidi aktivnosti na otvorenom i u prometu, upozorava Ravnateljstvo i poziva građane da prate upozorenja DHMZ-a o promjenama vremena, a Hrvatski autoklub o stanju na cestama

27.8.2023.
22:11
Bruno Fantulin/Pixsell
VOYO logo

 Ravnateljstvo civilne zaštite RH upozorilo je građane da se pripreme u ponedjeljak na jača grmljavinska nevremena koja bi mogla prouzročiti veliku štetu, te da se zaštite od munja.

Lokalno je moguć izraženiji pljusak, veća količina kiše u kratkom vremenu, vrlo jak i olujni vjetar te tuča, a ne može se isključiti ni mogućnost pojave pijavica na moru, stoji u nedjeljnoj objavi na facebook stranici Ravnateljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: meteo.hr

Moguća su i oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, kao i prekidi aktivnosti na otvorenom i u prometu, upozorava Ravnateljstvo i poziva građane da prate upozorenja DHMZ-a o promjenama vremena, a Hrvatski autoklub o stanju na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je za ponedjeljak narančasto upozorenje za cijelu zemlju, od jutra na sjevernom Jadranu, a u nastavku dana i drugdje.

Za splitsku i dubrovačku regiju izdano je narančasto upozorenje na vrućinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Pripadamo li mi uopće više mediteranskoj klimi? Klimatolog: 'Ovo ljeto podsjeća više na trope nego na bilo što drugo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo