ZDENKA BADOVINAC / Ravnateljica MSU-a podnijela ostavku. Poznato i tko će ju zamijeniti

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Od brojnih promjena koje je inicirala iz MSU-a ističu ponovno otvaranje vrijedne zbirke MSU-a i njenu prezentaciju javnosti kroz dinamični postav pod nazivom 'Zbirka kao glagol'. Na ovaj postav nadovezuje se i ciklus 'Okidači', koji omogućuje umjetnicima, udrugama, vanjskim kustosima i zajednici intervencije u zbirci kroz samostalne izložbe

13.9.2023.
16:14
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Zdenka Badovinac podnijela je ostavku na mjesto ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) zbog osobnih, obiteljskih razloga, radi kojih više nije u mogućnosti obavljati tu dužnost, priopćeno je u srijedu iz tog zagrebačkog muzeja.

Od 1. listopada vršiteljica dužnosti ravnateljice bit će Vesna Meštrić, dugogodišnja kustosica muzeja i voditeljica Zbirke Richter, te voditeljica odjela zbirki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Badovinac je na dužnosti ravnateljice bila od 1. ožujka 2022. godine te u godinu i pol dana uspjela muzej otvoriti novoj publici, povećati interes javnosti za njegov rad i više ga povezati s lokalnom i međunarodnom zajednicom, stoji u priopćenju.

Image
MAJKA SVE ISPRIČALA ZA RTL /

Ravnatelj Rebra o kirurgu koji je slijepoj curici istrgnuo stolac: 'Imamo izjave svjedoka, formirali smo Povjerenstvo'

Image
MAJKA SVE ISPRIČALA ZA RTL /

Ravnatelj Rebra o kirurgu koji je slijepoj curici istrgnuo stolac: 'Imamo izjave svjedoka, formirali smo Povjerenstvo'

Od brojnih promjena koje je inicirala iz MSU-a ističu ponovno otvaranje vrijedne zbirke MSU-a i njenu prezentaciju javnosti kroz dinamični postav pod nazivom "Zbirka kao glagol". Na ovaj postav nadovezuje se i ciklus "Okidači", koji omogućuje umjetnicima, udrugama, vanjskim kustosima i zajednici intervencije u zbirci kroz samostalne izložbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz njezinog mandata ističe se i uključivanje MSU-a u prestižni međunarodni savez muzeja L'Internationale i projekt Museum of the Commons, uz podršku fonda Kreativna Europa.

Održan je i niz kvalitetnih domaćih i inozemnih izložbi, među kojima i retrospektiva Sanje Iveković, koji je najprije kurirala za bečki Kunsthalle, a potom je pod njenim stručnim vodstvom proširena, nanovo osmišljena i postavljena uz posebna sredstva i pomoć Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije odlaska s dužnosti ravnateljice, u suradnji sa zaposlenicima MSU-a, Zdenka Badovinac osmislila je i program muzeja za 2024. godinu.

"Zdenka Badovinac nastavit će pridonositi razvoju programa Muzeja suvremene umjetnosti kao vanjska suradnica na pojedinim projektima", ističu iz Muzeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pravi skandal u Britanskom muzeju! Ukradeno 2000 dragocjenih predmeta, ravnatelj dao ostavku

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo