RAVNATELJ KBC-A ZAGREB KOMENTIRAO NEODGOVORNE ZARAŽENE LIJEČNIKE: / 'Oni su dobri doktori, ali ovdje je u pitanju savjesnost'

Image
Foto: HRT

Ćorušić nakon što su zaraženi liječnici zagrebačkog KBC-a: 'Nema mjesta panici, KBC funkcionira dobro. Skupili smo se svi zajedno u zajedničkim interesima.

17.3.2020.
21:36
HRT
VOYO logo

Među 69 zaraženih koronavirusom je i troje liječnika iz KBC-a Zagreb koji su bili za vikend na skijanju u Austriji, bez da su to prijavili po povratku na posao. Zbog toga je čak 140 djelatnika te bolnice završilo u samoizolaciji, piše HRT.

"Nema mjesta panici, KBC funkcionira dobro. Skupili smo se svi zajedno u zajedničkim interesima. U ovim teškim trenucima moramo biti odgovorni, a ovo se dogodilo, a nije se trebalo dogoditi", izjavio je u Temi dana HTV-a ravnatelj KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušić koji vjeruje da neće biti nekih ozbiljnijih posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici vijeća bolnice tvrdi da je bila donesena odluka o preporuci da liječnici ne napuštaju Hrvatsku, što zaraženi liječnici nisu ispoštivali. Nitko od pacijenata koje su ti liječnici pregledavali nije inficiran, dodao je Ćorušić.

Image
[VIDEO] OVO JE PRVA ŽENA NA KOJOJ JE TESTIRANO CJEPIVO PROTIV KORONAVIRUSA: /

'Privilegirana sam'; Sada ima nekoliko jednostavnih zadataka

Image
[VIDEO] OVO JE PRVA ŽENA NA KOJOJ JE TESTIRANO CJEPIVO PROTIV KORONAVIRUSA: /

'Privilegirana sam'; Sada ima nekoliko jednostavnih zadataka

Pitanje savjesnosti

Osobno ih ne poznaje, no kaže da zna "samo da su doktori" i da su u medicinskom smislu jako dobri. Međutim, dodao je kako u ovom slučaju nije u pitanju samo medicinski poziv nego i savjesnost, prema sebi, prema svojim bližnjima i društvu, kao i prema sustavu javnog zdravstva u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jednom apeliram na sve kolege. Moramo se koncentrirati na zajedništvo, na snazi su izvanredne mjere. Nisu oni jedini, zatražio sam popis i drugih zaposlenika bolnice koji su bili vani. Oni su u sustavu praćenja. Jedan dio neće morati u samoizolaciju, a drugi dio će zasigurno morati", rekao je.

U pričuvi "drugi ešalon" zdravstvenih djelatnika

Ćorušić tvrdi da rad u bolnici nije ugrožen, kaže da su prije dva tjedna prešli na hitne slučajeve i maligne bolesnike, a jedan je ešalon ranije već stavljen u pričuvu. Tako je osiguran smještaj za novoobojele od ovog virusa.Naomenuo je kako se zaraza ne može zaustaviti, ali se može kontrolirati i obuzdati. "Naše institucije rade dobar posao i mislim da ćemo iz ove situacije izaći kao pobjednici. Ožiljaka će biti, ali idemo dalje", poručio je Ćorušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Objedinjeni bolnički hitni prijem u bolnici funkcionira normalno. Sad to radimo kroz trijažni sustav koji je smješten izvan bolnice. Tijekom prošlog vikenda opremljeno je 11 kontejnera za Objedinjeni hitni bolnički prijem i posebno za trudnice i posebno za imunokompromitirane bolesnike koji se liječe od malignih bolesti", izvijestio je Ćorušić.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo