Ravnatelju smjena! Kreće inspekcija po svim školama

Ravnatelj Petar Vrbanić zatražio je ostavku ministra Željka Jovanovića poručivši ministru da se na razumije u prosvjetu.

10.9.2012.
11:15
VOYO logo

Učenici prvih razreda Srednje strukovne škole "Braća Radić" u Kaštel Štafiliću u ponedjeljak su sa svojim roditeljima došli na nastavu. Obratio im se ravnatelj Petar Vrbanić koji je rekao da će "99 posto" danas riješiti problem. Prvo je pozvao da u razrede ode 12 učenika koji su prešli bodovni prag, a onda je pozvao i ostala 42 koja nisu.

Zatražio je ostavku ministra obrazovanja Željka Jovanovića ustvrdivši da se on u prosvjetu ne razumije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Propisi se moraju poštivati'

Ministar je, pak u ponedjeljak stigao u kaštelansku školu gdje je razgovarao s ravnateljem, učenicima i roditeljima one djece koja su se upisala u četverogodišnji program iako za to nisu imala dovoljan broj bodova.

Još jednom Jovanović je poručio kako se propisi moraju poštovati te da se na temelju nalaza Prosvjetne inspekcije zabranjuje upis 42 djece u navedeni program. Kao odgovorne za novonastalu situaciju, označio je ravnatelja Petra Vrbanića i Školski odbor koji su imali potporu županijskog pročelnika Zdravka Omrčena, ali i roditelje koji su se oglušili o propise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović je stoga kazao kako je županijskom uredu već upućen zahtjev za raspuštanjem Školskog odbora te da je pokrenut postupak razrješenja ravnatelja zbog kršenja propisa i zanemarivanja radnih obveza. Ministar tvrdi da će kazniti i Omrčena.

Jovanovića je pokušaj upisa učenika u školu mimo pravila tako razljutio da je najavio da će inspekcija pročešljati upise u svim školama te sankcionirati sve one kod kojih se primijete nepravilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A za djecu čiji upis nije odobren, ponudio je rješenje - imat će 48 sati vremena da se odluče za neki drugi trogodišnji smjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo