ravnatelj utvrdio / Najviše izostanaka u bolnici kad je lijepo vrijeme: 'Neki pred sezonu odlaze na bolovanje radi apartmana'

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Ravnatelj bolnice kaže kako na raspolaganju imaju najmanje ljudi kad imaju najviše posla

11.10.2019.
8:42
Duško Marušić/Pixsell
VOYO logo

Ravnatelj rovinjske bolnice, dr. Marinko Rade, matematičkim i statističkim metodama utvrdio je kako temperatura zraka i broj sunčanih sati u Rovinju imaju jedini utjecaj na prihode bolnice.

On je napravio matematički model koji se standardno koristi u istraživanjima, multiplu linearnu regresiju. Ubacio je cijeli niz varijabli među kojima i dvije apsurdne: prosječnu temperaturu zraka i prosječan broj sunčanih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja napomenuti i da je ovaj liječnik te vremenske podatke koristio prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda i da je cijelu ovu računicu proveo na podacima od proteklih pet godina.

''Razlog tomu je da kad imamo najviše posla, najviše pacijenata i najviše zarađujemo značajan broj zaposlenika, čak uvijek jedni te isti, uvijek u to isto vrijeme idu na bolovanje. Znači kad imamo najviše posla imamo na raspolaganju najmanje ljudi. Oni koji rade tada rade nažalost duplo i za to nisu plaćeni. Neka su bolovanja sigurno opravdana, no evo imamo primjer jednog radnika bolnice Rovinj koji svako ljeto nestane početkom ljeta i vrati se krajem, a konstantno ga vide kako se kupa na plaži svaki dan i vi faktički ne možete ništa“, kazao je dr. Rade za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo