Ravnatelj bolnice: Dogodio se neželjeni slučaj

Ravnatelj dubrovačke bolnice tvrdi da slučaj u kojem su liječnici te bolnice izvadili zdrav bubreg pacijentici nije onakav kako ga se opisuje u medijima.

26.10.2011.
8:34
VOYO logo

"U dubrovačkoj Općoj bolnici dogodio se takozvani neželjeni slučaj koji smo odmah prijavili nadležnim tijelima, odnosno Ministarstvu zdravstva, rekao je u utorak navečer u kratkoj izjavi za Slobodnu Dalmaciju ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan, komentirajući vijest da je u dubrovačkoj bolnici krivoj pacijentici izvađen bubreg.

Ravnatelj tvrdi da propust nije ni približno isti onome kojeg opisuju mediji. Naime, u medijima je izneseno da je osoblje bolnice zamijenilo dokumentaciju žena s istim imenima i prezimenima te da je zbog toga pacijentici koja je trebala operirati kralježnicu izvađen zdrav bubreg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje imale problem s bubrezima

No, slučaj koji se dogodio 30. rujna ove godine, nije želio detaljnije komentirati.

Neslužbeno se, pak, doznaje da su obje pacijentice u bolnicu došle zbog problema s bubregom. Riječ je o jednoj pacijentici iz neretvanskoj kraja, te jednoj iz Dubrovnika. Liječnici su odlučili da će ih obje operirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijentici iz doline Neretve je, nakon operacije, utvrđeno je da bubreg nije u toliko lošem stanju, no bilo je kasno jer je bio izvađen. Njezina imenjakinja iz Dubrovnika zaista je imala karcinom tog organa.

Vezani članak:

arti-201110251008006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo