RASPUŠTENI SABOR ZAPOŠLJAVA! / Traže hrpu službenika na neodređeno vrijeme i tvrde da popunjavaju praznine

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Hrvatski sabor objavio je natječaj u kojem zapošljava devet osoba na neodređeno vrijeme.

21.7.2016.
20:42
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

U Hrvatskom saboru odlučili su na neodređeno zaposliti devet osoba. Vidljivo je to iz natječaja koji su raspisali i objavili u Narodnim novinama. N1, pak, piše kako je riječ o osobama koje već rade na raspisanim radnim mjestima, ali na određeno vrijeme, odnosno osobama iz Ureda predsjednika Sabora Željka Reinera i Kluba zastupnika HDZ-a.

Prema priopćenju tajnika Sabora Željka Sesvečana, u natječaju nema ništa sporno jer je u skladu sa zakonom, a temelji se na Planu prijema u državnu službu u Stručnu službu Hrvatskoga sabora za 2016., a koji je utvrđen i objavljen još 21. travnja 2016. Suglasnost za zapošljavanje Sabor ima i od Ministarstva financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišli u mirovinu ili napuštaju radno mjesto

"Plan prijema utvrđuje se temeljem stvarnog stanja popunjenosti radnih mjesta u Stručnoj službi te potrebnog broja državnih službenika uslijed planiranog odlaska postojećih službenika u zakonom propisanu mirovinu ili drugih vrsta prekida radnog odnosa službenika i Hrvatskoga sabora. Posljednji natječaj za zapošljavanje u Hrvatskome saboru objavljen je u prosincu 2012. godine, od kada je do kraja 2015. godine, što u mirovinu što sporazumnim raskidom radnog odnosa, iz Sabora otišlo 26 službenika.

Uz to, do kraja 2016. ukupno devet trenutno zaposlenih službenika odlazi u mirovinu ili po drugoj osnovi napušta radno mjesto u Hrvatskome saboru. Stoga je raspisan natječaj kako bi se popunjavanjem barem dijela tih radnih mjesta osigurao kontinuitet rada u Stručnoj službi Hrvatskoga sabora", stoji u priopćenju Željka Sesvečana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema natječaju Sabor traži dva izvršitelja za mjesto savjetnika u Uredu tajnika, savjetnika u Stručnoj službi za medije, a koji se odnosi na internetske stranice, stručnog suradnika i administrativnog tajnika u Službi za građane, savjetnika u Knjižnici, višeg stručnog tajnika (viši arhivski tehničar) u Službi za opće poslove te savjetnika u Stručnoj službi u Uredu za protokol.

Podsjetimo, Sabor je raspušten 15. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SABOR ZAPOŠLJAVA: /

U državnu službu primaju na neodređeno, objavili i koji stupanj obrazovanja morate imati

Image
SABOR ZAPOŠLJAVA: /

U državnu službu primaju na neodređeno, objavili i koji stupanj obrazovanja morate imati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo