RASPUŠTEN HDZ GRADA GOSPIĆA: / U roku od šest mjeseci nova izborna skupština

Image
Foto: Pixsell
21.3.2018.
9:00
Pixsell
VOYO logo

Povjerenstvo Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice na čelu s Darkom Nekićem, kojeg je u siječnju za povjerenika HDZ-a Ličko-senjske županije postavila središnjica stranke, raspustilo je sinoć (20. ožujka) Gradsku organizaciju HDZ-a Gospića te imenovalo Povjerenstvo i za povjerenika Ivicu Radoševića, koji je dužan sazvati izbornu skupštinu Gradske organizacije HDZ-a Grada Gospića u roku od šest mjeseci.

Odmah nakon sjednice županijskog Povjerenstva održana je sjednica novoimenovanog gradskog Povjerenstva koje je poništilo Odluku o održavanju izvanrednih odnosno prijevremenih unutarstranačkih izbora za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Gospića od 27. veljače, te su prekinute sve izborne radnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi izborni proces

U gradskom Povjerenstvu HDZ-a Gospića su: Miroslav Cindrić, Jurica Kovačević, Luka Matijević, Božidar Nikšić, Miroslav Petry, Anita Pocrnić Radošević, Davor Rudelić, Stjepan Rukavina, Anela Serdar Pašalić, Mario Stilinović, Milan ŠtimaciMarija Tomljenović Borovac.

Povjerenstvo je pozvalo sve članove HDZ-a s područja Grada Gospića i Ličko-senjske županije da se aktivno uključe u nove izborne procese, da se kandidiraju, biraju i budu birani na sve stranačke funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobuna 'protiv kadroviranja'

U potpisu odluke je povjerenik Županijske organizacije HDZ-a Darko Nekić, državni tajnik u ministarstvu uprave, bivši gradonačelnik Senja, kojeg je središnjica stranke postavila za povjerenika u siječnju nakon što je raspustila županijski HDZ. Ta je organizacija bila raspuštena nakon što su se predsjednik Darko Milinović i cijeli Županijski odbor pobunili "protiv kadroviranja" u državnim tvrtkama u njihovoj županiji, posebno protiv imenovanja direktora Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Županijsko povjerenstvo stranke je o svojoj odluci javnost izvijestilo priopćenjem, u kojemu se ne navodi razlog raspuštanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo