RASPUDIĆ OTKRIO JE LI I ON BIO U KOVAČEVIĆEVU KLUBU: / 'DORH je najveći problem Hrvatske. Skandalozno je što Plenković govori'

Image

Raspudić smatra kako je za postojanje 'duboke države' u Hrvatskoj što sve više političara priznaje da su bili u klubu optuženog Dragana Kovačevića u aferi Janaf

22.9.2020.
18:14
VOYO logo

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić rekao je za N1 da je iz posljednje afere Janaf vidljivo da u Hrvatskoj postoji duboka država koja seže daleko ispod površinskih svađa na relaciji HDZ-SDP. Kaže da u famoznom "klubu" Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici u Zagrebu nije bio: "Nisam nažalost, očito sam nitko i ništa u Zagrebu i Hrvatskoj pa nisam imao čast boraviti u tom klubu", ustvrdio je.

To što sve više političara priznaje da su bili u klubu nije mu iznenađenje, a i u tome vidi dokaz "duboke države". Za Kovačevića kaže da je prvo bio u SDP-u gdje se kandidirao i za predsjednika stranke, zatim je otišao u HNS, pa ga je SDP postavio na čelo Janafa, a HDZ ostavio na tom mjestu. "Otkud u klubu i HDZ-ovci i SDP-ovci i HNS-ovci kada su oni tobože politički protivnici", zapitao se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Republike izravno optužuje premijera i ministra unutarnjih poslova i govori o kriminalnom curenju informacija iz DORH-a. Svjedočimo u aferama da netko praćenim osumnjičenicima dojavi da se provodi istraga pa Josipa Rimac uništva bubice, a Dragan Kovačević baca mobitel u Savu. U Hrvatskoj ne postoji istraživačko novinarstvo, postoji dojavljivačko pa onda netko iz DORH-a dojavljuje Nacionalu, Jutarnjem, Večernjem, ali to dozirano i ciljano", kaže Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ISTRAŽITELJI OTKRILI KOLIKO SU IZNOSILE PROVIZIJE U AFERI JANAF: /

'Znači mi smo se dogovorili na 5 posto, jel’ tako?'

Image
ISTRAŽITELJI OTKRILI KOLIKO SU IZNOSILE PROVIZIJE U AFERI JANAF: /

'Znači mi smo se dogovorili na 5 posto, jel’ tako?'

Čekali su da prođu izbori?

Upitan misli li da je na nedjelovanje policije prošle godine utjecala činjenica da je u klubu bio i Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, kaže da su mogli i tada upasti u klub, iz nekog razloga to nisu učinili.

"Iz DORH-a bi rekli da su htjeli vidjeti dokle ide hobotnica, a netko drugi može interpetirati kada su vidjeli da je tu suprug predsjednice da im je to bilo politički neoportuno pa su odlučili zažmiriti i čekati da prođu izbori", komentirao je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'DORH je najveći problem Hrvatske'

Na pitanje o izbacivanju Josipe Rimac iz stranke, a Dražena Barišića ne, Raspudić kaže da je igra vrlo jasna. "Barišić nije naivan, zna s kim ima posla i zna kako stranka šutne ljude, prisjetimo se samo Sanadera. Imaju minimalnu većinu u Saboru, bez Barišića nemaju većinu osim ako neće angažirati žetončiće i to je jedini žeton koji Barišić ima i očito je da ga je pokrenuo jer zna s kim ima posla.

Skandalozno je ovo što danas govori Plenković o beskompromisnoj borbi protiv korupcije, a danas već relativizira. Pravna država kreće od ponedjeljka, a nikako da dođe taj ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Institucije su ugrožene i u toj situaciji Sabor ostaje zadnja brana spasa i zato nam je potrebno saborsko istražno povjerenstvo. Odavno to govorim, po meni je DORH najveći problem Hrvatske. Pozvao bih insajdere i ljude iz DORH-a koji imaju saznanje o ljudima u institucijama koji onemogućavaju istrage da s time izađu u javnost ili barem prijave nama zastupnicima i mogu reći što se tiče Mosta da će imati našu zaštitu. Ovo može biti prilika za čišćenje institucija", ustvrdio je Raspudić za N1.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo