Uz plaću od 16.000 kuna kontrolirat će političare

Sabor raspisuje natječaj za posao iz snova. Riječ je o poslu u kojem se kontrolira rad političara, a istovremeno se prima velika plaća u iznosu od čak 16 tisuća kuna.

22.8.2012.
7:13
VOYO logo

Nakon što godinu i pol nije donesena nijedna odluka o sukobu interesa političara i nakon što je natječaj za izbor Povjerenstva dva puta pao u vodu, Sabor će u srijedu i treći put raspisati natječaj za nove članove Povjerenstva.

"Nadležno saborsko tijelo, Odbor za izbor i imenovanja, donijelo je odluku za raspisivanje poziva za izbor članova Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Nadam se da će postupak uspješno biti priveden kraju do početka zasjedanja Sabora", izjavio je za RTL potpredsjednik Sabora Josip Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmoćniji ljudi u državi

Očekuje se velika navala na natječaj jer riječ je o poslu sigurnom za idućih pet godina, i to uz plaću od 16 tisuća kuna.

Kada zasjednu u svoj ured, budući šef Povjerenstva i njegovi članovi moći će kontrolirati bankovne račune i porezne kartice zastupnika i ministara i zbog sukoba interesa zatražiti odstupanje čak i predsjednika države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novom Povjerenstvu neće biti političara, činit će ga pet osoba koje dobiju potporu 76 zastupnika u tajnom glasanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo