JAVNI POZIV / Raspisan je natječaj za Glavnog državnog odvjetnika: Pogledajte koje uvjete mora ispunjavati nasljednik Zlate Hrvoj Šipek

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kandidati moraju biti hrvatski državljani, moraju imati položen pravosudni ispit te 15 godina iskustva na pravosudnoj dužnosti

29.11.2023.
18:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Objavljen je javni poziv za podnošenje prijava za imenovanje na dužnost Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske. Prijave će se primati u roku od 30 dana, a traži se 15 godina staža u pravosudnim tijelima ili 15 godina iskustva na mjestu odvjetnika, javnog bilježnika ili sveučilišnog profesora.

"Pozivaju se kandidati za mjesto Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske da u roku od 30 dana od objave ovog javnog poziva u "Narodnim novinama" broj 142 od 29. studenog 2023. podnesu prijavu s dokazima o ispunjavanju uvjeta za imenovanje, podacima o svom radu te programom rada", stoji u natječaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JE LI DOŠLO DO PROPUSTA? /

DORH iz medija saznao da je Banožić pušten iz bolnice: Jesu li ga uopće ispitali i gdje je njegova vozačka dozvola?

Image
JE LI DOŠLO DO PROPUSTA? /

DORH iz medija saznao da je Banožić pušten iz bolnice: Jesu li ga uopće ispitali i gdje je njegova vozačka dozvola?

Budući nasljednik ili nasljednica Zlate Hrvoj Šipek može postati osoba koja je hrvatski državljanin, ima položen pravosudni ispit i koja je kao dužnosnik u pravosudnim tijelima obnašala pravosudnu dužnost najmanje petnaest godina.

Kandidirati se mogu odvjetnici i javni bilježnici s 15 godina iskustva, sveučilišni profesori pravnih znanosti s položenim pravosudnim ispitom i najmanje petnaest godina radnog iskustva nakon položenog ispita, ali i ugledni pravnici s položenim pravosudnim ispitom te najmanje dvadeset godina radnog iskustva i koji su se dokazali "svojim stručnim djelovanjem na određenom pravnom području, kao i stručnim i znanstvenim radovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidati u prijavi trebaju priložiti životopis, dokaz o državljanstvu, diploma koja odgovara istaknutim uvjetima, svjedodžbu o položenom pravosudnom ispitu, uvjerenje pravosudnog (ili drugog nadležnog) tijela o zadovoljenju kriterija po pitanju radnog iskustva, uvjerenje da se protiv njih ne vodi kazneni postupak te program rada.

Podsjetimo, glavnoj državno odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek mandat ističe u svibnju iduće godine, a najavila je kako se više neće kandidirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ogroman interes, važna tema, ali Hrvoj Šipek bez konkretnog odgovora: Tko je kriv za pad ključnog dokaza u slučaju Agrokor?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo