Raspada se HDZ na sjeveru države, sve se zataškava

17.11.2011.
9:19
VOYO logo

Izborne liste HDZ-a što ih je složila predsjednica stranke Jadranka Kosor ubrale su već prve političke žrtve. Ogorčeni sastavom liste u trećoj izbornoj jedinici, koja pokriva Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju, ostavke su u utorak podnijeli predsjednik HDZ-ove organizacije u Varaždinskoj županiji Tomislav Kezelj, šef stranke u Varaždinu Ivan Herman te predsjednik županijske mladeži i tajnik varaždinskog ogranka Vlatko Vuković.

Kako se neslužbeno doznaje, njih trojica u srijedu su ujutro hitno pozvani u Središnjicu, gdje su se sastali s glavnim tajnikom HDZ-a Brankom Bačićem. Dogovoreno je da se dok traje kampanja šuti o ostavkama i da se one objave tek kad prođu parlamentarni izbori. U vodstvu HDZ-a odlučili su privremeno zataškati pobunu u dijelu stranke kako se ne bi stvorio dojam da su razmirice u HDZ-u počele i prije izbora, što bi, naravno, loše utjecalo na birače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječu se u županijama o kojima ništa ne znaju

HDZ-ovci iz Varaždinske županije nezadovoljni su jer je njihov prvi čovjek na listi petoplasirani Kezelj, a budući da je HDZ na parlamentarnim izborima 2007. godine u trećoj jedinici osvojio četiri mandata, jasno je da on praktično nema šansi za ulazak u Sabor. Inače, Kezelj je zanimljiv i zbog činjenice da je uvršten na listu, premda ga USKOK istražuje jer je kao direktor varaždinskog komunalnog poduzeća Varkom navodno namještao poslove zbrinjavanja otpada firmi VIS, piše Novi list.

U ostalim dvjema županijama na području treće jedinice zasad ne pljušte ostavke u HDZ-u, ali itekako je prisutno nezadovoljstvo listom na kojoj su na prva dva mjesta članovi Vlade Tomislav Karamarko i Domagoj Milošević, ljudi koji nemaju nikakve veze s tim krajem. Treća je Sunčana Glavak iz Čakovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo