tko je predsjednik stranke? / Raskol u Živom zidu: istražili smo tko ima pravo zastupati i predstavljati tu stranku

Tko je predsjednik Živog zida? Na izvandrednoj Skupštini smjenjeno je dosadašnje vodstvo i izabrano novo

20.6.2016.
19:20
VOYO logo

Raskol u Živom zidu. Na izvanrednoj Skupštini izglasano je novo, i smijenjeno dosadašnje vodstvo, a protiv njih je čak podnesena i kaznena prijava.

"Oni su krivotvorili dokumentaciju sa skupštine na način da su naveli da su skupštini prisustvovali članovi skupštine, među kojima smo ja i Hrvoje Kekez. Naša su imena navedena tamo i naši potpisi su navedeni u tom dokumentu i taj dokument je kao takav odnesen u Ministarstvo uprave gdje ovjeren kao da je istinit", kaže Siniša Gabrić, novoizabrani predsjednik Živog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvidom u registar političkih stranaka, vidljivo je da stranku ravnopravno zastupaju četiri osobe: Vladimira Palfi, Ivan Sinčić, Hrvoje Runtić i Ivan Pernar. No, jučer ustoličeno novo vodstvo najavljuje i promjenu politike Živog zida.

Novoizabrani predsjednik Živog zida Siniša Gabrić kaže kako će tražiti saveznike među svim strankama koje imaju slične programske ciljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Vilibor Sinčić pak tvrdi da je on i dalje predsjednik Živog zida te da ne dolazi u obzir nikakva promjena dosadašnje politike.

"To su podmetanja naših političkih protivnika, dva bivša člana koji pokušavaju započeti neku izbornu kampanju, progurati destabilizaciju. O tome nema govora, da ima, svaki dan bi imali raspade stranke", kaže Ivan Sinčić, predsjednik Živog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravno gledajući, Gabrić još nema pravo zastupati i predstavljati Živi zid. 

"Onog časa kad oni na temelju dokumenata, koje budu predali uz prijavu za upis, budu potvrđeni konačnim rjepšenjem Ministarstva uprave, tog časa su predstavnici udruge i tada su predstavnici koji imaju pravo predstavljati i zastupati tu udrugu", pojašnjava odvjetnik Veljko Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđuju to i u Ministarstvu uprave, koje ima 60 dana za donošenje rješenja o promjenama u stranci. A javnost Živi zid percipira samo kroz nekoliko imena, i to Ivana Sinčića, Ivana Pernara i Vladimire Palfi.

Slučajno ili namjerno, raskol u Živom zidu došao je pred izbore, na kojima bi prema RTL-ovoj anketi Živi zid dobio 11 mandata. Jedan manje od treće opcije Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo