RANKO OSTOJIĆ ŽESTOKO: / Linić laže!

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Istrage protiv Slavka Linića nije bilo i nema je ni danas. Poručio je to ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić žestoko prozivajući Linića te ističući da laže.

10.9.2015.
14:15
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Informacije o istrazi Slavka Linića ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić na konferenciji za novinare u četvrtak nazvao je "lažima i objedama". Pritom je istaknuo da Linić "maše" s dokumentom koji nije smio iscuriti u javnost te je naglasio da će zbog toga pokrenuti istragu.

Image
LINIĆ OPLEO PO DRAGOVANU: /

Upotrebljavate djecu moje supruge i to branite, stidim vas se!

Image
LINIĆ OPLEO PO DRAGOVANU: /

Upotrebljavate djecu moje supruge i to branite, stidim vas se!

"Milanović nikad nije sreo Marija Bertinu i ne pada mu na pamet se miješati u policijski posao, jednako kao i meni", kazao je Ostojić ističući pritom kako je policija prvo samo provjeravala sumnje te da je sve ostalo mogla činiti samo po naređenju državnog odvjetnika koji može pokrenuti istragu. Kako DORH to nije učinio, istrage nije ni bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema istrage protiv Slavka Linića ni danas. Policija je provjeravala sumnje, te sumnje nisu potvrđene i slučaj se stavio ad acta, temeljem zakona. Pisanje medija nije točno i vi dobro znate.Istrage nije bilo, a nema je ni danas.', kazao je ministar Ostojić dodajući kako je slučaj zatvoren te da bi Linić zasigurno bio obavješten o istrazi budući da bi mu se morao skinuti saborski imunitet.

Linićeva istraga o Čavlović-Smiljanec

"Prošle godine Linić je tvrdio da je 24. travnja zatražio da ga primim. Imamo priliku raskrinkati sad tko tu laže. Poznavajući Slavka Linića, i vi ga znate, znate da Linić ne bi zatražio prijem kod mene, kod nikoga. On je izjavio da sam se ja žalio jer je policija nezakonito podnijela kaznenu prijavu protiv Nade Čavlović Smiljanec. U tom trenutku Linić nije znao za tu prijavu, jer da je to bi bio propust. U trenu kad je to predano DORH-u ja sam izvijestio Milanovića i Linića. Linić je tada odlučio napraviti internu istragu, ustvrdio da ona nije kriva, i pokušao utjecati na nadležne organe. Ako idemo pitat tko tu laže, onda je to Slavko Linić. Primjerice, 3. travnja za novine je rekao da nikad nije ponudio ostavku, a u pismu Odboru za nacionalnu sigurnost napisao je da je u siječnju ponudio ostavku Milanoviću", pojasnio je Ostojić pitajući u čemu je uostalom problem te "treba li donijeti propis prema kojem Slavka Linića i njegove prijatelje ne treba provjeriti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Slavko Linić u srijedu je potvrdio da je dobio dokument koji pokazuje da je Policijski Nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PN USKOK) u ljeto prošle godine provodio istragu nad njim, članovima njegove obitelji i prijateljima, što Linić tumači kao “dokaz organizirane akcije koju su protiv njega poveli premijer Zoran Milanović i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić“.

Linić je objasnio kako je riječ o službenom dokumentu iz kolovoza 2014. godine, koji dokazuje da je načelnik PN USKOK-a Mario Bertina predvodio istragu nad njim, njegovom suprugom Ksenijom i njezinom kćeri iz prvoga braka Majom Čule te Linićevim prijateljima Ivanom Franolićem i Veljkom Kneževićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo