Ostojić: Policija je prijavila napadača na djevojke

19.6.2012.
19:37
VOYO logo

"Ako je netko pogriješio onda će biti sankcioniran... Isto tako molim da se ne generalizira... Upravo raščišćavanjem i točnim činjenicama branit ćemo ugled policije i njeno profesionalno postupanje", napisao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić na svom Facebook profilu komentirajući napad na skupinu djevojaka u Splitu. Dodao je i da je protiv napadača podnesen optužni prijedlog, te da će o detaljima izvijestiti PU splitsko-dalmatinsku koja je nadležna za slučaj. Ostojić je pozvao sve koji imaju informacije, koje mogu pomoći raščišćavanju slučaja, da mu ih dostave na e-mail adresu ministar@mup.hr.

Poziv policije djevojkama

Podsjetimo, u nedjelju u noći nakon Gay Pridea nekoliko djevojaka napadnuto je na splitskim Bačvicama i to zato što su napadači smatrali da su lezbijke. Tukli su ih i prijetili im. Policajci koji su intervenirali navodno su stali na stranu napadača, a kada im je jedna djevojka prigovorila jedan od njih odgurnuo ju je na pod. Policija je, prema tvrdnjama djevojka, ignorirala i njihovu prijavu napadača. Djevojke su se požalile udrugama Kontra i Iskorak koje su najavile tužbe protiv počinitelja, ali i policajaca koji su bili u službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U splitskoj policiji kažu da su pokrenuli istragu o zakonitosti postupanja policajaca u službi, ali s obzirom da događaj nije evidentiran u njihovu sustavu, čini se kako su ga pokušali zataškati. "Pozivamo djevojke da se jave u našu Policijsku upravu, gdje ćemo ih uputiti na Odjel za zakonitost postupanja, a njihov iskaz tretirat ćemo kao predstavku na rad policijskih službenika", rekla je za Večernji listMarina Kraljević-Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo