RAJ NA JUGU / 'Ovdje se lijepo živi, plaća je 2-3 tisuće eura. Što mislite, da je u Njemačkoj bolje?'

'Dobio sam više od 350 e-mailova od liječnika i medicinskog osoblja koji žele doći raditi u dubrovačku bolnicu', iznenadio se sanacijski upravitelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Jerko Ferri Certić

21.3.2015.
18:05
VOYO logo

Navala je uslijedila nakon što je u medijima objavljeno da dubrovačka bolnica nema dovoljno liječnika, ali da je za njih spremna plaćati stan i dati im odličnu plaću, od nekih dvadesetak tisuća kuna.

"Raspon plaća je od deset tisuća, što je smiješno za doktora, do 14, 15 pa i 26 tisuća kuna. U svakom slučaju, ova priča s nedostatkom doktora pokazala je da interesa za Dubrovnik ima. Došlo mi je 350 e-mailova!", kaže za Slobodnu Dalmaciju dr. Jerko Ferri Certić, sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interes za posao u Dubrovniku uglavnom je pokazalo medicinsko osoblje koje je porijeklom iz neke od republika bivše Jugoslavije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, koji sad žive u, recimo, Irskoj i vratili bi se doma. Jedna je ponuda stigla od liječnika u mirovini iz Hannovera u Njemačkoj.

"Kad još malo ojačamo i sredimo neke stvari, Dubrovnik nikad neće imati problema s kvalitetnim liječnicima", nada se trenutni upravitelj bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se sve posloži kako treba, u iduće dvije godine dolazit će nam liječnici iz Njemačke", pun je planova dr. Ferri Certić.

"Ovdje se lijepo živi, plaća je dvije do tri tisuće eura. Što mislite, da je u Njemačkoj bolje? Ljudi griješe. Ja poznajem ljude, vani nije med i mlijeko. Vani se radi. Naši doktori idu po kongresima, fino šetaju, drže predavanja", kaže upravitelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Jerko Ferri Certić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo