od 1. ožujka / Radujete se kavi na terasi svog omiljenog kafića? E, pa morat ćete poštivati ova pravila jer ništa više nije isto

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, morat će se poštovati neka dodatna pravila

26.2.2021.
7:49
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nacionalni stožer civilne zaštite danas će objaviti detalje novog popuštanja mjera, od kojih se najvažnija, dakako, odnosi na dozvolu kafićima da otvore terase.

Za to će ipak, prema još uvijek neslužbenim informacijama, morati poštovati neka dodatna pravila. Kafićima će, naime, biti zabranjeno puštanje glazbe, kako se građani ne bi nadvikivali i širili aerosol, a terase ne smiju biti zatvorene staklom ili pleksiglasom. Korištenje toaleta bit će dozvoljeno, ali će se u njih odlaziti s obaveznim maskama, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje terasa od 1. ožujka bit će od pomoći mnogim ugostiteljima, ali neće riješiti sve probleme koji se gomilaju već godinu dana. Predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja Jelena Tabak kazala je kako u posljednjih pet mjeseci ugostitelji praktički nisu radili, 1.115 ugostitelja trajno je zatvorilo svoje objekte, a 42 posto ih je u blokadi. Kao sektor upošljavaju 65 tisuća radnika, a s lancem dobavljača 320 tisuća radnika.

"Situacija je toliko teška, a i neke zemlje oko nas ponovo počinju zatvaranja tako da je teško govoriti o tajmingu. Otvaranje terasa je odlično jer će se ljudi s dolaskom toplog vremena ionako okupljati na otvorenom, a ovako će biti koliko-toliko u kontroliranom razmaku, i to je u stvari jedan epidemiološki plus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To, međutim, nikako ne znači da ugostiteljstvo ima dozvolu za rad, i dalje je veliko ograničenje jer većina ugostitelja nema terase te se mjere moraju nastaviti i nadalje, a pod hitno treba napraviti i plan oporavka ovog sektora i općenito ekonomije. Naime, osobno ne vjerujem da će se prije lipnja moći normalno raditi", rekla je Tabak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo