ODLUKA O KOLEKTIVNIM UGOVORIMA / Radnicima INA-e rastu plaće i to već od ovog mjeseca. Bit će od 11 do 16 posto veće

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Svjesni smo posljedica koje globalna ekonomska kretanja i inflatorni pritisci imaju na primanja naših radnika te želimo povećati njihov osjećaj sigurnosti u okruženju koje se brzo mijenja', kaže predsjednik Uprave

10.1.2023.
11:59
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Novi kolektivni ugovori stižu za devet društava INA Grupe u Hrvatskoj, priopćila je INA koja kaže da su pregovori oko izmjena kolektivnih ugovora sa socijalnim partnerima u INA Grupi uspješno završeni.

Uprava Ine donijela je odluku o novim kolektivnim ugovorima za devet društava INA Grupe u Hrvatskoj (INA, STSI, INA Maziva, Plavi tim, Crosco, Top računovodstvo servisi, INA Maloprodajni servisi, INA Vatrogasni servisi, Hostin), čime se neto primanja radnika navedenih društava povećavaju u rasponu od 11 do 16 posto, ovisno o društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesni smo posljedica koje globalna ekonomska kretanja i inflatorni pritisci imaju na primanja naših radnika te želimo povećati njihov osjećaj sigurnosti u okruženju koje se brzo mijenja. Cilj nam je ovim promjenama osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada, na način da uspješno zadržavamo talente i učinkovitije privlačimo nove", rekao je Péter Ratatics, predsjednik Uprave Ine.

Primjena novih kolektivnih ugovora u INA Grupi stupa na snagu ranije nego inače, već od 1. siječnja 2023., šest do devet mjeseci od posljednjih izmjena, ovisno o kojem se društvu radi. Rezultate ovih promjena radnici će vidjeti već na plaći za siječanj 2023. godine, zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo