Rađenović pobijedio farmaceutskog diva!

Rađenović je tvrdio kako je Medika sklapala poslove s Bandićevom administracijom u Holdingu javnosti iza leđa te da je novim natječajem ušteđeno bar dva milijuna kuna.

28.4.2011.
16:19
VOYO logo

Državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu koju je farmaceutska tvrtka Medika podnijela protiv šefa Upravnog vijeća Gradskih ljekarni Igora Rađenovića.

Suprotno mišljenju direktora Medike, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu smatra da on nije "odlučujuće utjecao da se izabere ponuda najnepovoljnije veledrogerije Oktal Pharma d.o.o." te da pritom nije počinio "niz nepravilnosti tijekom samog postupka odabira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Rađenović nije zloporabio položaj i ovlasti, niti je prilikom izbora najboljeg ponuđača došlo do "izdavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne i povrede ravnopravnosti u obavljanju gospodarske djelatnosti", navodi zagrebačko ŽDO.

Odbacilo je i teze Medike da im je, kao i drugim ponuđačima, nanesena šteta velikih razmjera, dok je Oktal Pharmi pribavljena protupravna imovinska korist zahvaljujući tome što ju je, kako tvrde u Medici, "stavio u povlašteni položaj u odnosu na druge dobavljače, te joj neovlašteno učinio dostupnim podatke koji su poslovna tajna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103150553006 arti-201103150095006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo