ODSAD SAMO SINGLOVI I EP-JI / Radiohead više neće snimati albume

Image

Frontmen britanskog art-rock sastava otkrio je kako više ne mogu podnijeti duge boravke u studiju.

12.8.2009.
15:51
VOYO logo

Lider Radioheada Thom Yorke otkrio je časopisu "Believer" kako njegov bend nema namjeru izdati novi album, već će svoje djelovanje u budućnosti svesti na EP-je i singlove.

"Na "In Rainbows" imali smo viziju što želimo učiniti pa su stvari još mogle kako-tako funkcionirati. Međutim, nitko od nas ne voli snimati albume i stvarno više ne želimo prolaziti kroz to", kaže Thom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povod ovom razgovoru bio je singl kojeg su britanski art rokeri nedavno objavili u čast preminulog veterana Prvog svjetskog rata Harryja Patcha. Otočki tisak očekivao je kako će isti najaviti izlazak novog materijala, ali je umjesto toga doznao nešto još ekskluzivnije.

I posljednji album, spomenuti "In Rainbows", objavili su takozvanom gerilskom strategijom - postavili su ga na internet te obožavateljima prepustili da sami odaberu koliko će ga platiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od narednih projekata grupe navodno će biti EP kojeg će snimiti sa simfonijskim orkestrom, a kompletno će ga potpisati Yorke i gitarist Jonny Greenwood, poznat po sličnim ostvarenjima na području filmske glazbe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo