IDILA U LONDONSKOM STUDIJU / Radiohead počeo rad na albumu

Image

Prošlog tjedna kraljevi britanske alternative i vjerni suradnik producent Nigel Godrich su krenuli sa snimanjem.

19.5.2009.
10:35
VOYO logo

Prošlog tjedna počelo je snimanje novog albuma Radioheada, nasljednika gerilski objavljenog i zaista impresivnog "In Rainbows" iz 2007. godine.

"Upravo smo počeli s radom i trenutno smo u fazi kada je sve idlično i kada nam sve zvuči fantastično, Pitajte me ponovno za nekoliko mjeseci i, vjerujte, bitno ću promijeniti mišljenje", našalio se basist grupe Colin Greenwood. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad beizmeni album, kao i sve prethodne od "OK Computera" iz 1997. naovamo, producira Nigel Godrich kojeg članovi Radioheada, osim suradnikom, smatraju i velikim prijateljem benda.

"Genijalan je. O glazbi zna sve, a posjeduje i nevjerojatnu moć da vas umiri. Bez njega bismo se u posljednjih desetak godina pouzdano poubijali", dodaje Colin, uz iskreno priznanje kako nema nikakvu ideju kada bi album mogao stići u dućane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S "In Rainbows" Radiohead su uzdrmali temelje diskografske industrije objavivši ga isključivo putem interneta, i to uz mogućnost da cijenu odredite sami. Kakvu će strategiju odabrati ovog puta, ostaje za vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo