podijelio iskustvo / Radin: 'Kad sam bio mlad udomljavao sam djecu, zato mi je ova tematika pri srcu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predstavnik talijanske nacionalne manjine u Saboru je otkrio da je i sam imao iskustva s udomljevanjem

29.11.2018.
15:02
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom burne rasprave o Zakonu o udmiteljstvu, koji je izazvao prijepor između partnera vladajuće većine, u Saboru je u fokus došlo pitanje (ne)mogućnosti udomljavanje djece od strane istospolnih partnera.

Predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin kazao je da se brak izjednačava s obitelji iako se sve obitelji ne zasnivaju na braku. "Postoje i izvanbračne zajednice koje su obitelji", kazao je Radin pa dobio opomenu zbog povrede poslovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radin je u Saboru otkrio da je i sam imao iskustva s udomljevanjem. "Kad sam bio mlad udomljavao sam djecu preko vikenda. Išao bih u Nazorovu, bio sam psiholog pa sam poznavao... nisu me ništa tražili posebne kvalifikacije jer sam imao kvalifikacije, bio sam oženjen i imao sam dvoje djece. Godinama smo udomljavali djecu. Bili su to brat i sestra iz Zagorja. 

Ja sam uvijek išao po njih i kada bi ja ušao unutra prema meni bi trčalo barem 30-tero djece sa dignutim rukama i rekli - uzmi mene, uzmi mene. Ova tematika mi je itekako pri srcu. Osim što nema razlike između heterseksualnih i homoseksualnih parova ili pojedinaca, i da nema svih istraživanja, sve je bolje od onog što se može vidjeti u takvim sirotištima", kazao je Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo