Čačića šokirala mogućnost rada za minimalac

5.11.2012.
15:39
VOYO logo

Navodno uvođenje minimalca za koji bi par mjeseci radili ministri Milanovićeve vlade, Radimir Čačić je komentirao nakon susreta s izaslanstvom Azerbajdžana koje boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Podsjetimo, u medijima se pojavila informacija da, prema neslužbenim informacijama, Vlada razmišlja o smanjenju plaća od pet do sedam posto, te da se čak razmišljalo o tome da dužnosnici i ministri dva mjeseca primaju minimalac i time budu primjer drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrsić: Uopće nema problema

Ministar Mirando Mrsić je pak na novinarski upit da li je kao ministar spreman raditi 60 dana za minimalac odgovorio potvrdno.

"To nije stvar da li ste spremni ili ne, ljudi rade za minimalac, a mi na ovoj poziciji smo tu da radimo, dovodimo i pronosimo poruke, a o plaćama odlučuje Vlada. I uopće nema problema", kazao je Mrsić koji je na konferenciji za novinare u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje govorio o mjerama aktivne politike zapošljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je komentirao i informaciju po kojoj je Hrvatska ispala iz Južnog toka.

"Problem je to što je Vlada Ive Sanadera odbila sudjelovati u magistralnom dijelu projekta koji nam je mogao donositi godišnju dobit od 20 do 25 milijuna eura. Tražio sam da Rusi ponovno razmisle o prednostima koje Hrvatska ima u odnosu na Mađarsku", kazao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo